Nasjonalt senter for realfagsrekruttering

Tiendeklassinger får hjelp av toppstudenter fra ENT3R før eksamen

Del

Tirsdag 14. mai blir over 60. 000 tiendeklassinger trukket opp til eksamen for første gang. En av tre kommer opp i matematikk, og for noen er dette skrekken. Heldigvis står realfagstudentene i ENT3R klare til å gi gratis digital eksamenshjelp.

— I fjor hjalp vi over 2800 elever i forberedelsene til eksamen. Det er utrolig gøy å se at responsen bare blir bedre og bedre for hvert år, sier Silje Wolff, nasjonal koordinator for ENT3R.

Det er Nasjonalt senter for realfagsrekruttering som står bak det digitale tilbudet «ENT3R eksamenshjelp». Dette er fjerde året de tilbyr gratis matematikkhjelp på nett. Realfagsstudenter som jobber i ENT3R sitter klare fra kl 10 tirsdag 14.mai - når tiendeklassinger trekkes ut til eksamen.

Et lavterskeltilbud for alle nivåer 

Via ENT3R.no kan elever få hjelp til å løse oppgaver én til én sammen med en mentor. Gjennom en digital tavle, som umiddelbart viser det mentoren skriver, hjelper mentorene elevene med å løse tidligere eksamensoppgaver eller svare på andre spørsmål som elevene har.

– Tjenesten er gratis, og passer for alle, uansett ferdighetsnivå. Vi håper at alle tiendeklassinger får vite om tilbudet og bruker det til å få hjelp i forberedelsene til matteeksamen, sier Morten Sørlie, leder ved NSR. Han oppfordrer lærere, rådgivere og foreldre om å tipse sine tiendeklassinger om ENT3R eksamenshjelp.

Eksamenshjelpen har åpent tirsdag 14.mai, mellom kl. 10.00 og kl. 22.00, og onsdag 15.mai, mellom kl. 09.00 og kl. 22.00. Eksamen er torsdag 16.mai.

Et viktig tiltak for å bygge realfagskompetanse

Teknologisk, realfaglig og digital kompetanse blir stadig viktigere i alle bransjer. Matteeksamen i tiendeklasse kan være viktig for elevenes videre motivasjon - og kan påvirke elevenes valg av realfag i videregående skole.

­Vårt mål er at flere elever skal velge realfagsstudier. Ved å tilby gratis hjelp under eksamensforberedelsene, vil flere ha mulighet til å gjøre det bra på eksamen og på den måten få motivasjon til å fortsette med matematikk, sier Sørlie.

Om ENT3R. 

ENT3R er et studentdrevet motivasjonsprogram der studenter fra realfagstudier gir realfagstrening og fungerer som rollemodeller for elever i tiendeklasse og på videregående skole. ENT3R drives av Nasjonalt senter for realfagsrekruttering som får sine driftsmidler fra Kunnskapsdepartementet.

Kontakter

Morten Sørlie
Leder, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering
92 41 42 23
morten.sorlie@realfagsrekruttering.no

Silje A.Wolff
Rådgiver, Nasjonal Koordinator ENT3R
414 07 561
silje.wolff@realfagsrekruttering.no

Bilder

Om Nasjonalt senter for realfagsrekruttering

Nasjonalt senter for realfagsrekruttering
Nasjonalt senter for realfagsrekruttering
Realfagbygget
NO-7491 Trondheim

http://www.realfagsrekruttering.no
Nasjonalt senter for realfagsrekruttering jobber med å øke rekrutteringen til realfaglige utdanninger og yrker. Senteret er direkte underlagt Kunnskapsdepartementet og arbeider nasjonalt. Vi jobber både for UH-sektoren og for ungdomsskole/videregående. Vi har utviklet konkrete verktøy som skolene kan ta i bruk for å fremme kunnskap om realfag og teknologi, og som inspirerer elevene til å velge realfag.

Følg saker fra Nasjonalt senter for realfagsrekruttering

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonalt senter for realfagsrekruttering på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nasjonalt senter for realfagsrekruttering

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom