TidyPos henter ny toppledelse fra global konkurrent – norsk betalingsløsning rulles ut i Europa

Del

Mens pandemien satte verden på vent, har det ukjente fintech-selskapet TidyPos vokst og inntatt Europa. Tidypay - Horten-selskapets digitale betalingsløsning for kort og netthandel – brukes nå i seks land. Selskapet har nå hentet ny, svensk toppsjef og norsk styreleder fra global konkurrent.

Tidypay
Tidypay

Med ny styreleder, Per Kristian Nauste og administrerende direktør, Morgan Sellèn på plass fra Verifone Sweden – en av verdens ledende leverandører av digitale betalingsløsninger, med kunder i over 150 land -  jakter Horten-selskapet nå på sitt internasjonale gjennombrudd.

I løpet av pandemien har Tidypos AS investert 35 millioner kroner i utvikling og digital markedsføring. Selskapet har i samme periode vokst fra tre til 16 ansatte, som jobber med utvikling, salg, finans og digital markedsføring.

-Betalingsmarkedet endres så raskt og radikalt at det er vanskelig for de store aktørene å omstille seg i samme tempo. Det finnes mengder av små selskaper som prøver, men Tidypos er med sin integrasjon hos softwareleverandører den perfekte kandidat til å lykkes i å bli en stor, internasjonal utfordrer i dette markedet. Inntektene våre kommer når Europa åpner opp, og befolkningen begynner å bruke penger utendørs igjen, i en normalisert hverdag, sier styreleder Per Kristian Nauste

Tidypay er utviklet i forskningsmiljøet i Horten, og er en betalingsteknologi  som raskt og enkelt integrerer betaling og faktura med kundens software (ERP-/POS-system) på ulike typer terminaler. Siden løsningen ble lansert i januar i fjor, er det totalt investert 35 millioner kroner i utvikling og digital markedsføring av betalingsteknologien. Selskapet har også fått inn en rekke nye eiere på aksjonærlisten. Blant disse er oppkjøpsveteran fra Visma, Bjørn Ingier, Bramare AS (Bjørn LG Braathen m/familie) og det Vestfold-baserte investeringsselskapet Geminus AS.

-Bare siden desember i fjor har TidyPos inngått avtaler med over 20 europeiske softwareleverandører, som integrerer Tidypay i sine kundesystemer. Løsningen er foreløpig godkjent for bruk i 32 land, og Tidypay har allerede avtaler med kunder i Norge, Sverige, UK, Sveits, Frankrike og Spania, sier Morgan Sellèn. Han kommer fra stillinger som salgsdirektør og senere administrerende direktør i Verifone Sweden.

-Veksten fremover kommer hovedsakelig til å komme via slik integrering i partnernes kundesystemer. Selskapets inntekter kommer fra en liten andel av hver enkelt betaling som gjennomføres av sluttkundene, forteller Sellèn.

Tidypay er skreddersydd for SMB-markedet og er den første betalingsterminalen i markedet med integrert kassebetaling og bokføringsfunksjon i ett og samme produkt. Løsningen gjør det mulig for kunden å få pengene på konto der og da, med kort- eller kredittbetaling, samtidig som fakturering og regnskapsføring blir gjort automatisk. Sertifisering fra blant annet VISA og Mastercard garanterer kundene at pengene kommer frem over hele Europa.

Programvaren er utviklet av gründeren Inge Rune Tetlie, med hjelp av programmeringsmiljøer i USA og Ukraina. Tetlie vil i tiden fremover fokusere fullt og helt på teknologi og forretningsutvikling.

Nøkkeltall TidyPos AS

(Mill. Kr.)                                2020

Driftsinntekter                         1.7

Driftsresultat                          -12.4

Resultat før skatt                    -12.6

Årsresultat                             -12.6

Største eiere i TidyPos AS

Toralv Gunder Hagen 13.2%

Gemnius AS                8.8%

Bramare AS                8.8%

Jaan Eiendom AS        8.6%

Baias AS                      6.1%

Tessbo AS                   6.4%

Forbis AS                    5.7%

Liv C. Heggelien-Tetlie 5.7%

Inge Rune Tetlie         4.8%

Andre                          37.6%

Bildetekst (1): Tidypay er den første betalingsterminalen i markedet med integrert kassebetaling og bokføringsfunksjon i ett og samme produkt.

Bildetekst (2): Svenske Morgan Sellèn er ny administrerende direktør i Tidypos.

Bildetekst (3): Per Kristian Nauste er ny styreleder i Tydipos.

For flere opplysninger eller kommentarer, kontakt gjerne:

  • Administrerende direktør Morgan Sellèn, telefon +46 70 926 43 32
  • Styreleder Per Kristian Nauste , telefon 93281457

Bilder

Om TidyPos AS

TidyPos AS
Raveien 205
3184 Borre

https://tidypay.no/

Følg pressemeldinger fra TidyPos AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TidyPos AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.