Earth Intelligence Network

Tidligere spion ønsker full åpenhet om all informasjon

Del

I Oslo 15-23 mars, Kirkenes 17-19 mars, 2017

Robert David Steele
Robert David Steele

– Det militære må endres, det må kunne møte et titalls alvorlige trusler som alle land står overfor, ikke bare den militære trussel alene. Nasjonenes forsvar må forholde seg til fattigdom, sykdom, miljøforringelse, handel med kvinner og barn, og også flyktningestrømmene og de som driver med organisert kriminalitet som i dag går langt ut over det politiet evner å bekjempe, fremholder en tidligere offiser i USAs hemmelige tjenester (CIA), Robert David Steele, vil oppholde seg i Oslo fra 15. til 23. mars (i Kirkenes 17. til 19. mars).

– Dette krever både en ny, nordisk strategi og et  nordisk Open Source Agency som legger om etterretningsvirksomheten, bort fra spioner som skaper krig, over mot  åpne kilder som kan bidra til fred og velstand for alle, fortsetter Steele. 

– For eksempel, fremholder Steele, ville Norge med et slikt organ ha unngått å bli med som deltaker i ødeleggelsen av Libya. Det er de nordiske lands deltakelse i amerikanske kriger i Midtøsten, og støtte til regimeskifter i Syria og Libya,  som har ført til flommene med millioner av flyktninger til Europa – mens USA ligger utenfor rekkevidde.

Steele (64), var en av de første som på 1980-tallet fikk terrorbekjempelse som fulltidsjobb. Deretter bygget han opp Marinens etterretningssenter, og det var her han oppdaget at 90% av det han trengte for å drive strategisk, politisk, operasjonell og teknisk etterretning ikke var hemmelig, ikke på nettet, ikke fantes på engelsk, og ikke var kjent for amerikanske hemmelige tjenester. – Svaret må være helt nye systemer for åpenhet og distribusjon av informasjon, mener Steele.

Hans siste bøker er Intelligence for Earth: Clarity, Diversity, Integrity, & Sustainability (2010), og The Open Source Everything Manifesto: Transparency, Truth, & Trust (2012). 

I april 2016 var Steele invitert som foreleser ved Forsvarets Høyskole i Danmark, og besøkte også Oslo for uformelle samtaler. Hans nordisk manifester fritt tilgjengelig på nett, OSINT online.

Forhåndsavtalte foredrag er av privat karakter, men Steele mottar gjerne invitasjoner til å tale, uten kostnader, og står gjerne til disposisjon for intervjuer.

VIDEO (13 min, de sentrale synspunkter): (Royal Danish Defence College, 13:22):

Kontakt: : robert.david.steele.vivas@gmail.com (foretrukket), + 1 (571) 748-9749


Videre informasjon: : http://robertdavidsteele.com

Foto av taleren: : http://robertdavidsteele.com

Bilder

Robert David Steele
Robert David Steele
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Earth Intelligence Network

Følg saker fra Earth Intelligence Network

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Earth Intelligence Network på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.