Frivillighet Norge

Tidenes yngste vinner av den nasjonale Frivillighetsprisen

Del

Penelope Lea fikk den nasjonale Frivillighetsprisen, som ble delt ut på FNs internasjonale frivillighetsdag 5. desember. 14-åringen er med det tidenes yngste vinner av Frivillighetsprisen.

Vinner av Frivillighetsprisen 2018, Penelope Lea. Foto: Frivillighet Norge
Vinner av Frivillighetsprisen 2018, Penelope Lea. Foto: Frivillighet Norge

Penelope fikk prisen for sitt engasjement for miljø i barne- og ungdomsorganisasjonen Miljøagentene. Hun ble valgt inn i styret for Miljøagentene i Oslo som 11-åring og leder nå Barnas Klimapanel. Hun har holdt appeller på FNs klimaforhandlinger i Bonn, på Arendalsuka, på fjernsyn og på miljøagentsamlinger.

"Vinnerens utrettelige arbeid handler om oss alle og er for en sak som angår hele måten vi lever våre liv på, og som mange vil karakterisere som den viktigste i vår tid", sier juryen i sin begrunnelse.

– Gledelig med ung vinner

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) presenterte nylig rapporten “Ung frivillighet”, som viser at norske barne- og ungdomsorganisasjoner har fått 100 000 flere medlemmer de siste ti årene.

– Det er derfor ekstra gledelig at vi har en så ung vinner av Frivillighetsprisen, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge.

– Unges deltakelse i norsk frivillighet er høy, og det er viktig, både for aktivitetstilbud, engasjement og inkludering av barn og unge og for rekruttering videre i norsk samfunnsliv. Penelope er et strålende eksempel på det samfunnsengasjementet som finnes blant de som skal lede landet vårt i fremtiden, sier Slotterøy Johnsen.

Det er 24. gang Frivillighet Norge deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen på vegne av Kulturdepartementet. Prisen gis til en person eller organisasjon som har bidratt til å gi frivilligheten et ansikt og som har fremmet frivillig engasjement. Folket stemmer frem 8 finalister gjennom høsten, og juryen plukker ut en vinner blant disse. I år har juryleder vært styreleder i Frivillighet Norge, Heikki Holmås.

Vinner Penelope Lea får 50 000 kroner fra Norsk Tipping til sitt formål.

Om Frivillighetsprisen:

Frivillighetsprisen deles ut hvert år på FNs internasjonale frivillighetsdag av Kulturdepartementet og Frivillighet Norge. Vinneren får 50 000 kroner til sitt formål fra Norsk Tipping. I tillegg til den nasjonale Frivillighetsprisen, som deles ut av Kulturdepartementet, blir det delt ut priser til pris til Årets nykommer, Årets frivillighetskommune og Helseprisen.

Årets jury har vært ledet av styreleder i Frivillighet Norge, Heikki Holmås, Andre medlemmer i juryen har vært stortingsrepresentanter i Familie- og kulturkomiteen, Anette Trettebergstuen (A), Kristin Ørmen Johnsen (H) og Åslaug Sem-Jacobsen (Sp). samt journalist og forfatter Namra Saleem og forsker på sivilsamfunnet ved Institutt for Samfunnsforskning, Audun Fladmoe.

Bilder fra prisutdelingen:

Frivillighet Norge legger fortløpende ut bilder fra prisutdelingen, som kan lastes ned fra denne lenken. Bildene kan brukes fritt mot bildekreditering "Carl-Frederic Salicath/Frivillighet Norge".

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vinner av Frivillighetsprisen 2018, Penelope Lea. Foto: Frivillighet Norge
Vinner av Frivillighetsprisen 2018, Penelope Lea. Foto: Frivillighet Norge
Last ned bilde

Om Frivillighet Norge

Frivillighet Norge
Frivillighet Norge
Øvre Slotts gate 2b
0157 Oslo

21 56 76 50http://www.frivillighetnorge.no

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Vi arbeider for en helhetlig frivillighetspolitikk for å sikre vekst og utvikling i frivilligheten, som er en hjørnestein i norsk kultur og samfunnsliv. Frivilligheten er mangfoldig og politikken må derfor ha et spekter av ulike grep for å gi alle deler av frivillig sektor bedre rammevilkår.

Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 300 organisasjoner som medlemmer som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet. Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Følg pressemeldinger fra Frivillighet Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frivillighet Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frivillighet Norge

Ny nasjonal oversikt over organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge20.4.2021 09:27:01 CEST | Pressemelding

Nå lanserer frivilligheten gjennom Frivillighet Norge en felles nettside for rekruttering til fritidsaktiviteter i hele landet. Her kan barn og unge fremover bli inspirert av mulighetene og finne en aktivitet som passer for akkurat dem. Frivilligheten er den største tilbyderen av organiserte fritidsaktiviteter og bidrar til å skape sosiale nettverk, fellesskap og gir arenaer for mestring.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom