Ticket Feriereiser

Tickets store reisetrendrapport Ticket Collection: Kjøpers marked – men 60 prosent planlegger en utenlandsreise i sommer

Del

Foran sommeren 2018 økte bestillingen fra allerede rekordhøye nivåer, men etter den varme sommeren i fjor ble en lenge oppadgående trend brutt. Dette har ført til et kraftig prispress på reiser og at det akkurat nå er kjøpers marked. Samtidig oppgir 60 prosent at de planlegger en utenlandsreise i sommer. Langreiser er fortsatt i vinden, og Bangkok er sommerens mest bestilte reisemål. Dette viser Tickets store trendrapport Ticket Collection.

Havnen i Chania. I sommer er Hellas det mest populære ferielandet
Havnen i Chania. I sommer er Hellas det mest populære ferielandet

-          Sommeren er den tiden på året da de fleste nordmenn reiser utenlands. Enn så lenge er den avventende holdningen til å bestille reiser fordelaktig for de som skal kjøpe reiser nå fordi prisene presses ned. Men fordi reisearrangørene har tilpasset utvalget til den noe lavere etterspørselen så holder det med en kort periode med dårligere vær for at etterspørselen igjen øker – og prisene følger etter, eier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Langreiser generelt – og rutefly til Asia spesielt – er sommerens store vinnere. Bangkok er det mest bestilte reisemålet også denne sommeren med en økning på 3 prosent. Flere land i Asia øker mye i sommer som Japan, Kina og Singapore.

Akkurat nå frister ikke sol- og badereiser til Middelhavet like mye som langreiser der opplevelser og møter med andre kulturer står i sentrum. Trenden med å reise for opplevelsenes skyld vokser seg stadig sterkere, noe som vises i statistikkene da langreiser til mange destinasjoner fortsetter å øke i popularitet.

 Tyrkias revansj, som vi så allerede i fjor, fortsetter også sommeren 2019. De fleste velger å reise til Antalya-kysten, der populære feriesteder som Alanya, Side og Belek ligger på rekke og rad. Bestillingene hit øker med 10 prosent. 

Fly er det klart vanligste fremkomstmiddelet når vi skal reise på ferie i sommer. Hele 79 prosent av de som reiser utenlands velger fly. Bil følger etter fly som det nest mest populære fremkomstmiddelet, og tog kommer på tredjeplass, før reiser med buss eller båt.

Et utvalg trender fra Ticket Collection sommeren 2019:

Sommerens vinnere: Langreiser og cruise
Når flere enn før er avventende med å bestille sol- og badereiser til Middelhavet så går cruise og reiser lengre bort mot strømmen og øker i antall bestillinger. Nordmenn reiser i stadig større grad for opplevelsene og eventyrets skyld, og reisemål, som for eksempel Japan og Sør Afrika øker kraftig foran sommerens feriereiser.

Cruise går mot den generelle trenden i sommer og bestillingene øker med 8 prosent. Å cruise i Middelhavet med utgangspunkt fra Barcelona er mest populært og øker med 28 prosent.

Mest populære reisemål: Bangkok
Med en økning på 3 prosent topper Bangkok nok en gang topplisten også om sommeren. Det er de færreste som blir værende i Bangkok. De reiser isteden videre først og fremst til østkysten med populære øyer som Koh Chang som ikke har noen særlig regnperiode om sommeren, eller til øyer litt lenger sør som for eksempel barnevennlig Koh Samui. Men også Phuket tiltrekker mange.

Sommerens taper: Kroatia
Kroatia har de siste årene vært en vinner, med kraftige økninger i bestillingene. Nå ser vi en avmatting – mange som har besøkt landet i løpet av de siste årene, jakter nå på nye steder å oppdage. Prisnivået har økt, noe som har gjort at de prisbevisste turistene søker seg til andre reisemål.


Hit reiser vi i sommer 

Ti på topp, land (alle reiser)        Ti på topp, reisemål (alle reiser)
Hellas (2)                                       1. Bangkok (1)
Spania (1)                                      2. Kreta (2)
Thailand (3)                                   3. Antalya (8)
USA (8)                                         4. Mallorca (3)
Tyrkia (4)                                       5. Amsterdam (4)
Frankrike (6)                                  6. Rhodos (7)
Italia (7)                                         7. Split (5)
Storbritannia (9)                             8. Paris (9)
Kroatia (5)                                      9. Alicante (6)
Nederland (10)                             10. Barcelona (11)

Ti på topp rutefly, land              Ti på topp rutefly, reisemål
Thailand (2)                                 1. Bangkok (1)
USA (6)                                       2. Amsterdam (2)
Spania (1)                                   3. Paris (4)
Tyrkia (5)                                     4. Antalya (8)
Frankrike (3)                                5. Split (6)
Storbritannia (7)                          6. Alicante (3)
Nederland (8)                              7. Reykjavik (13)
Tyskland (10)                               8. London (5)
Italia (4)                                       9. Manila (15)
Kroatia (9)                                  10. New York (16)

Ti på topp charter, land           Ti på topp charter, reisemål
Hellas (1)                                   1. Kreta (1)
Spania (2)                                  2. Mallorca (2)
Tyrkia (6)                                    3. Rhodos (3)
Kypros (5)                                  4. Kypros (5)
Bulgaria (4)                                5. Antalya (7)
Kroatia (3)                                  6. Gran Canaria (6)
Australia (8)                               7. Preveza/Lefkas (9)
USA (9)                                      8. Santorini (11)
Italia (7)                                      9. Bourgas (8)
Serbia (10)                                10. Split (4)

 Kilde: Tickets bookingstatistikk. Bookinger gjort til og med 26.5.19 med avreise 1. mai – 30. september. Tall i () er plasseringen i 2018

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Havnen i Chania. I sommer er Hellas det mest populære ferielandet
Havnen i Chania. I sommer er Hellas det mest populære ferielandet
Last ned bilde
Thailand frister de som vil reise lengre bort og oppleve mer
Thailand frister de som vil reise lengre bort og oppleve mer
Last ned bilde

Lenker

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Ensjøveien 23 B
0661 Oslo

22 05 15 00http://www.ticket.no

Om Ticket: Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 70 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.

Følg saker fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ticket Feriereiser

De store reisetrendene for 2020-årene3.2.2020 10:43:23 CETPressemelding

Nordmenns reisevaner har aldri vært statiske - de forandrer seg fra år til år. I disse tider gjennomgår reisevanene større endringer, og bevisstheten omkring reiser er større enn noen gang. Flere av de trendene som både Ticket og resten av bransjen ser inn i dette nye tiåret viser et mer bærekraftig og bevisst reisemønster, med fokus på nye, litt mindre besøkte reisemål, avslapping og helse – gjerne med naturen i sentrum.

6 av 10 vil gjøre reisen sin mer bærekraftig.23.1.2020 11:00:00 CETPressemelding

Miljø og bærekraft er viktige fokusområder i alt vi gjør - ikke minst når det kommer til reiser. Å slutte og reise for å oppdage verden er ikke noe alternativ. Det er viktig at vi reiser og blir kjent med nye kulturer for derigjennom forhåpentligvis bygge en bedre verden. Tickets Kantar Sifo undersøkelse viser at vi ønsker å gjøre reisen vår mer bærekraftig for derigjennom å ta vare på miljøet både her hjemme og på reisemålet.

Tickets store trendrapport Ticket Collection: Spania er fortsatt det mest populære ferielandet4.12.2019 12:00:00 CETPressemelding

Sommerværet 2019 svarte nok ikke til forventningene for mange, og bestillingene av reiser økte med 28 prosent sammenliknet med fjorårets varme sommer. Før denne vinteren er bestillingen på linje med foregående år, og mange passer på å utnytte en fordelaktig jule- og nyttårshelg for å få en ekstra lang ferie og dermed kunne reise lengre bort. Spania er også denne vinteren det mest bestilte ferielandet – en posisjon landet med Kanariøyene i spissen har hatt i flere tiår. Dette viser Tickets store trendrapport, Ticket Collection, om vinterens reiser.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom