Byggmax

Ti tips for trygg hjemmefiksing

Del

En undersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av Byggmax viser at 8 av 10 nordmenn planlegger å fikse hjemme denne sommeren. Her er Byggmax’ beste tips til trygg hjemmefiksing.

Byggmax deler ti tips til trygg hjemmefiksing.
Byggmax deler ti tips til trygg hjemmefiksing.

– At hele 8 av 10 skal fikse eller bygge selv i sommer er veldig inspirerende. Jeg har stor tro på Norges hjemmefiksere og håper at flere tør å gjennomføre små og store prosjekter i hjemmet på egenhånd. Det er viktig for oss i Byggmax å dele vår kunnskap for å sikre trygg hjemmefiksing, forteller Niklas Hamberg, Norgessjef i Byggmax.

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) skjer de fleste personskader i hjemmet. Til tross for at hjemmet er det vanligste skadestedet finnes det svært lite data om hjemmeulykker. Fordi hjemmet ikke reguleres på samme som for eksempel arbeidssektoren har myndighetene også færre virkemidler for å forebygge ulykker i hjemmet.

– Det er urovekkende at det finnes lite data på skader i hjemmet. Få har et forhold til hvilken risiko de utsetter seg for i prosjekter hjemme, og hvordan de kan unngå uhell. Når noen står på stigen for å male huset kan det gå riktig ille. Selv fall fra små høyder kan gi store skader. Derfor jobber vi i Byggmax hele tiden for å fremme trygg hjemmefiksing. En jobb haster aldri så mye at man ikke kan gjøre den sikkert, forklarer Niklas Hamberg.


Byggmax ti tips for trygg hjemmefiksing:

  1. Sjekk utstyret. Mangler stigen gummiknotter? Står gardintrappen stabilt? Ofte er det mulig å få ekstra støtte i bredden på stigen eller justerbart ekstra bein til høyden. Husk at stige er en farlig arbeidsplattform, og er kun ment for lette arbeidsoppgaver.
  2. Ring en venn! Vær to for å bære tunge ting.
  3. Bruk hansker. Både inne og ute i hagen. Velg tykkelse avhengig av arbeidet du skal gjøre.
  4. Pass på øynene. Bruk sveise- og vernebriller en gang for mye heller enn en gang for lite. Også når du skal sage.
  5. Vær obs på brannfare. Feil i elektriske anlegg er en av de vanligste årsakene til brann. Ikke belast anlegget mer enn det er beregnet for.
  6. Les bruksanvisningen. Kanskje særlig når du skal bruke elektriske apparater og verktøy.
  7. Pass på vinkelen når du jobber i høyden. Stigen skal stå bratt og ha godt feste mot bakken. Halvparten av ulykkene med stiger skjer ved at bunnen glir rett ut, vekk fra veggen og raser nedover. Optimal vinkel er 75 grader.
  8. Unngå å seriekoble skjøteledninger. Dette kan være en brannfelle.
  9. Bruk vernesko eller andre solide sko ute. Det er fort gjort å skade seg når du holder på i hagen. For gressklipping eller annet hagearbeid er det lurt å beskytte føttene.
  10. Unngå lavt blodsukker. Uten mat og drikke duger hjemmefikseren ikke.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Byggmax deler ti tips til trygg hjemmefiksing.
Byggmax deler ti tips til trygg hjemmefiksing.
Last ned bilde
Det er viktig for oss i Byggmax å dele vår kunnskap for å sikre trygg hjemmefiksing, forteller Niklas Hamberg, Norgessjef i Byggmax.
Det er viktig for oss i Byggmax å dele vår kunnskap for å sikre trygg hjemmefiksing, forteller Niklas Hamberg, Norgessjef i Byggmax.
Last ned bilde

Om Byggmax

Byggmax
Byggmax
Enebakkveien 309
1188 oslo

https://www.byggmax.no/

Om Byggmax Group

Byggmax tilbyr byggematerialer og gjør-det-selv-produkter av høy kvalitet til beste pris, på en enkel og god måte. Uansett budsjett eller tidligere erfaring, gir vi kundene våre kunnskap og selvtillit til å fullføre sine byggedrømmer. Med en velfungerende netthandel og over 160 butikker i Sverige, Norge og Finland er Byggmax en av Nordens ledende detaljhandelskjeder innen bygg- og gjør-det-selv-produkter. Konsernet omsatte for 5,2 milliarder kroner i år 2019 og har vært notert på Nasdaq siden 2010.

Følg pressemeldinger fra Byggmax

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Byggmax på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Byggmax

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom