Hold Norge Rent

Ti enkle råd for et søppelfritt arrangement

Del

Hold Norge Rent har utviklet ti enkle råd som bidrar til mindre avfall og forebgygger forsøpling fra arrangementer.

Arendalsuka 2019 Foto: Hold Norge Rent
Arendalsuka 2019 Foto: Hold Norge Rent

Utendørsarrangementer er potensielle kilder til forsøpling. Hold Norge Rent har derfor utviklet arrangementsvettregler som skal hjelpe arrangører med å redusere mengden avfall som arrangementet produserer og hindre forsøplingsproblemer.

- Markeder, festivaler, skirenn, gateløp, stevner o.l. er dessverre ofte kilder til forsøpling både i området der arrangementet foregår og i omkringliggende områder, forteller daglig leder Lise Keilty Gulbransen.

Hold Norge Rents arrangementsvettregler oppfordrer blant annet til å unngå engangsprodukter, prioritere ombruk, tilrettelegge for resirkulering og minimere emballasjebruk, samt til etablering av ryddeteam i tillegg til ordinær avfallshåndtering under arrangementet.

Målet er å bidra til å redusere og stoppe forsøpling i lokalmiljøet.

- Dette handler i stor grad om å redusere forbruket og sikre god avfallshåndtering, og vi oppfordrer kommunene til å ta i bruk disse reglene overfor arrangører, sier Gulbransen.

Ta kontakt på post@holdnorgerent.no for mer informasjon, bilder eller intervjuavtaler.

Nøkkelord

Kontakter

Mari Mo OsterheiderFagleder land og nasjonalt arbeid

Mari vet at forsøpling på land betyr til slutt forsøpling i havet. Hun fokuserer derfor på landsbaserte forsøplingskilder, som engangsgriller, sneip og engangskopper.

+47 905 69 619mari@holdnorgerent.no

Bilder

Arendalsuka 2019 Foto: Hold Norge Rent
Arendalsuka 2019 Foto: Hold Norge Rent
Last ned bilde
Hold Norge Rents sporløspose Foto: Hold Norge Rent
Hold Norge Rents sporløspose Foto: Hold Norge Rent
Last ned bilde

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra til å rydde opp avfall som er på avveie. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg saker fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom