TV 2

Thor Hushovd blir ekspertkommentator i TV 2

Del
Tidligere proffsyklist Thor Hushovd blir ekspertkommentator for sykkel i TV 2 og vil være en viktig brikke i kanalens store satsning fremover. Hushovd blir dermed fast makker til Christian Paasche under alle de store sykkelrittene den kommende sesongen, inkludert Tour de France. Hushovd debuterer i kommentatorboksen allerede under Catalonia Rundt denne uken.
Thor Hushovd. Foto: Kristian Haug Hansen, TV 2
Thor Hushovd. Foto: Kristian Haug Hansen, TV 2

Hushovd har tidligere vært tilknyttet TV 2 som sykkelekspert i tre år. Nå blir han igjen en av de største profilene i TV 2s sykkelsatsning. I sin nye rolle som ekspertkommentator vil 45-åringen følge de største sykkelrittene fra kommentatorboksen sammen med sin faste makker Christian Paasche - inkludert under sommerens Tour de France.

– ­Jeg er veldig takknemlig for å være tilbake hos TV 2, og ikke minst hos den flotte sykkelgjengen i denne kanalen. Fra sist gang jeg var innom vet jeg at jeg her kommer til et veldig godt miljø, med bra mennesker og hvor det er mye kunnskap. Jeg gleder meg til å sitte flere timer i boksen sammen med Christian Paasche, som jeg mener er tidenes formidler og selve stemmen av sykkel, sier Hushovd.

Med Hushovd som ekspertkommentator, får TV 2s seere følge noen av de største sykkelrittene sammen med en av Norges mestvinnende syklister. Gjennom sin aktive karriere vant Hushovd blant annet ti etappeseiere og grønn trøye to ganger i Tour de France og ble verdensmester i landeveissykling i 2010.

– Vårt mål er å skape tidenes sykkelsesong på TV 2. Et norsk lag på startstreken i Tour de France og en 2023-kalender pepret med spennende ritt gir oss et strålende utgangspunkt. Så trenger vi de beste folkene i alle ledd, og da er det en stor glede å kunne ønske en kapasitet som Thor Hushovd velkommen tilbake til TV 2. Han vil bidra med unik erfaring og innsikt på det sportslige i sesongens viktigste ritt, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

Hushovd blir nå en del av et sterkt felt av TV 2-eksperter sammen med Mads Kaggestad, Dag Otto Lauritzen og Magnus Drivenes.

Mads Kaggestad vil i sin ekspertrolle fokusere mye på Uno-X og den historiske norske deltakelsen i Tour de France. Og som vanlig vil Dag Otto Lauritzen spre glede og kunnskap i Frankrike i sommer.

– Sammen med Dag Otto Lauritzen, Mads Kaggestad og Magnus Drivenes utgjør Thor et råsterkt ekspert-lag som vil gjøre sykkelsendingene enda mer interessante og engasjerende på TV 2. Vi sender sykkel 191 dager i 2023. Vi satser mer enn noen gang og inviterer seerne til 1000 timer med sykkelfest, forteller Jansen Hagen.

Hushovd gleder seg stort til å dele sine erfaringer fra sykkelkarrieren med seerne under de TV 2-sendte rittene Catalonia Rundt, Flandern Rundt, Paris-Roubaix, Tour de France og VM i landevei.

–  Målet mitt er å få seerne til å få enda mer kunnskap om sykkelsporten, formidle hva en syklist tenker og gjør underveis i rittene. Jeg har syklet alle disse rittene, og jeg skal prøve å få folk til å komme enda tettere på det som skjer underveis. Jeg gleder meg ekstra stort til å kommentere Uno-X i de aller største rittene, ikke minst i Tour de France, forteller Hushovd.

45-åringen starter i sin nye rolle allerede under Catalonia Rundt, som starter mandag 20. mars. Han skal kommentere de tre siste etappene sammen med Christian Paasche. På startsstreken står blant annet det norske profflaget Uno-X. I tillegg deltar en rekke av de største lagene og profilene i sykkelsirkuset i rittet.

Thor Hushovd har tidligere vært en viktig bidragsyter til at Uno-X ble invitert til å delta i sommerens utgave av Tour de France. Han vil fortsette å bruke sitt store nettverk i sykkel-verdenen for å bidra til at det norske laget får tilgang til de store rittene, samt en del foredrag og opptredener der det ikke er i konflikt med TV 2s interesser eller det redaksjonelle oppdrag.

Catalonia Rundt ser du på TV 2s plattformer fra i dag 20. mars og frem til søndag 26. mars. De fem første etappene sendes på TV 2 Sport 2, mens etappene lørdag og søndag sendes på TV 2 Direkte. Alle etappene ser du på TV 2 Play.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Thor Hushovd. Foto: Kristian Haug Hansen, TV 2
Thor Hushovd. Foto: Kristian Haug Hansen, TV 2
Last ned bilde
Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør, TV 2. Foto: Eivind Senneset
Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør, TV 2. Foto: Eivind Senneset
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.TV2.no

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med over 6000 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom