Thon Hotels

Thon Hotel Sandven stenges midlertidig i samråd med lokale helsemyndigheter

Del

Smittesporing og karantene er iverksatt på Thon Hotel Sandven i Norheimsund og hotellet samarbeider med lokale helsemyndigheter.

– Det er en ekstremt liten sannsynlighet at smitten kommer fra noe annet sted enn denne bussen, sier kommuneoverlege i Kvam herad, Dag Erlend Skjelbreid.

Thon Hotel Sandven samarbeider med kommuneoverlege Dag Erlend Skjelbreid og lokale helsemyndighetene for å ivareta både gjester og medarbeidere på Thon Hotel Sandven.

Et reisefølge på busstur i Sør-Norge bodde på Thon Hotel Sandven fra 20. til 21. september. Da Thon Hotel Sandven mottok varsling 22. september om påvist smitte i reisefølget, begynte smittesporing og karantene ble iverksatt umiddelbart. Hotellet har gode renholdsrutiner som ivaretar smittevern, men valgte å stenge av gjesterommene som reisefølget bodde på.

– Vi har satt ned en beredskapsgruppe som følger opp dette. Reisefølget satt i eget rom i restauranten da de spiste middag, og de oppholdt seg på hotellrommet etter middag. Ni medarbeidere som jobbet i den aktuelle tidsperioden er satt i karantene og har testet seg. Tre av disse prøvesvarene er kommet tilbake positive. De ivaretas nå av vår bedriftshelsetjeneste og følges opp, sier hotelldirektør Arnstein Birkeland.

– Alle rom, fellesarealer og resten av eiendommen er vasket grundig. For å være på den sikre siden har vi valgt å stenge hotellet frem til 1. oktober og dette er også i tråd med hva kommuneoverlegen ønsker. Vi har et godt samarbeid med kommuneoverlegen om veien videre, sier Birkeland.

– Alle gjester som har bodd på hotellet i den aktuelle perioden er blitt kontaktet. Disse 10 gjestene er ikke definert som nærkontakter av kommuneoverlegen, men vi ønsker likevel å informere de om situasjonen. Det var kun et fåtall andre gjester på hotellet i dette tidsrommet og vi har ringt til alle sammen. Vi sender også ut informasjon til gjester som har bodd på hotellet i etterkant, men lokale helsemyndigheter har ikke definert disse som nærkontakter. Vi ønsker likevel å være åpne om hva som har skjedd og at vi gjør alt vi kan for å ivareta sikkerhet og smittevern hos oss, sier direktøren.

Dersom noen besøkende skal ha vært innom hotellet i tidsrommet 20. – 21. september og ikke har fått beskjed, eller om noen har noen spørsmål – ta kontakt med: service@olavthon.no 

Kontakter

Om Thon Hotels

Thon Hotels
Thon Hotels
Stenersgata 2A
0184 Oslo

+47 23 08 00 00https://www.thonhotels.no

Thon Hotels er en av Norges største hotellkjeder, og er en del av Olav Thon Gruppen. I Norge finnes ca. 70 hoteller, 8 i Brussel og 1 i Rotterdam. Thon Hotels har over 2,6 millioner gjestedøgn i løpet av et år. Vi er medlem av verdens største allianse av uavhengige hotellkjeder, Global Hotel Alliance (GHA).

Thon Hotels har gjennomgått en omfattende oppussing de siste årene. Thon-hotellene er blitt fargerike og har fått en lekker design. Bak oppussingen står Sissel Berdal Haga Thon, designansvarlig i Olav Thon Gruppen, og interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar.

Følg pressemeldinger fra Thon Hotels

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Thon Hotels på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Thon Hotels

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom