SMB Norge

Thommessen slutter i SMB Norge

Del

Olaf H. Thommessen har meddelt styret i SMB Norge at han ønsker å slutte som administrerende direktør i organisasjonen.

– Jeg har hele tiden sagt at det ville ta to stortingsvalg å etablere SMB Norge som en reel politisk aktør. Nå er vi der. Da er mitt prosjekt i SMB Norge sluttført, og det er tid for andre krefter å overta, sier Thommessen.

Thommessen har ledet interesseorganisasjonen i fem år.

– Olaf har gjort en formidabel jobb for små og mellomstore bedrifter. I hans periode er organisasjonen blitt fornyet og fått mange nye medlemmer. Samtidig har han maktet å gjøre SMB Norge til en viktig diskusjonspartner for myndigheter og politikere, og en sentral aktør i samfunnsdebatten, sier styreleder Ove Bjørn Olsen i SMB Norge.

Under Thommessens ledelse har antall medlemsbedrifter vokst fra 3000 til 5000. I samme periode er tjenestene medlemsbedriftene nyter godt av, blitt vesentlig utvidet.

– Dette har skjedd samtidig med at SMB Norge både har endret navn og fått en tydeligere offentlig profil. Økonomien er også under bedre kontroll, og vi har vunnet frem i mange saker som er viktige for de små og mellomstore bedriftene som utgjør hovedtyngden av norsk næringsliv, sier styreleder Olsen.

Blir lyttet til

– Det har vært en glede å lede SMB Norge, og jeg er stolt over den veksten og styrkingen av organisasjonen jeg stått i spissen for, sammen med dedikerte og dyktige medarbeidere.

Han understreker betydningen SMB Norge har hatt og fortsatt kommer til å ha som talerør og interesseorganisasjon for landets små og mellomstore bedrifter.

– Det viktigste SMB har fått til de siste årene, er at vi nå blir tatt med i viktige prosesser og lyttet til i fora der viktige bestemmelser fattes for norsk næringsliv. Måten vi fikk gehør for SMB-virksomhetenes behov da ordningene for Covid-kompensasjon skulle fastsettes, er et eksempel på dette, sier Thommessen.

Nye planer

Fremover vil han bruke tiden sin på en rekke start-ups og prosjekter, men vil stå til styrets disposisjon i oppsigelsestiden. Thommessen mottar til sammen seks måneders lønn og etterlønn.

– Dette har vært en spennende periode av mitt yrkesliv, og jeg er har lagt igjen både sjel og hjerte i denne organisasjonen. Jeg ønsker SMB Norge lykke til videre. Selv planlegger jeg å bruke tid på en håndfull start-ups og prosjekter jeg har tro på og som jeg har vært involvert i en stund. Jeg trives godt i skjæringspunktet mellom "butikk og politikk" og vil fortsette å jobbe der, sier Thommessen.

Kontakter

Bilder

Administrerende direktør Olaf H. Thommessen. Foto: Johnny Syversen/SMB Norge
Administrerende direktør Olaf H. Thommessen. Foto: Johnny Syversen/SMB Norge
Last ned bilde
Styreleder Ove Bjørn Olsen
Styreleder Ove Bjørn Olsen
Last ned bilde

Om SMB Norge

SMB Norge
SMB Norge
Rådhusgata 5B
0151 Oslo

23 35 70 10http://www.dinbedrift.no

SMB Norge har ca. 5 000 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg pressemeldinger fra SMB Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SMB Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SMB Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom