SMB Norge

Thommessen: -Vi risikerer å miste en generasjon av gründerbedrifter

Del

SMB Norge frykter at flere tusen sårbare gründerbedrifter, samt innovasjonsmiljøer over hele landet vil utraderes som følge av den pågående krisen. Nå ber de regjeringen og Stortinget om å vurdere kraftige tiltak.

Administrerende direktør i SMB Norge
Administrerende direktør i SMB Norge

- Hvis vi ikke handler med en gang så står vi i fare for å miste en hel generasjon av gründere. Vi ser at hele økosystem av innovasjonsbedrifter nå står i fare for å forsvinne. Dette er bedrifter som er ekstra sårbare i utgangspunktet, men som nå er i en helt kritisk situasjon på grunn av coronakrisen, sier administrerende direktør i SMB Norge, Olaf Thommessen.

Tørket ut

Siden teknologifallet rundt år 2000, har slagkraftige innovasjonsmiljøer sakte men sikkert bygget seg opp over hele landet. Dette har skjedd paralelt med en stadig større tilgang til risikokapital. Innovasjonsmiljøene sier nå at denne tiltangen nå har tørket helt ut. Dette er svært beklagelig, konstaterer Thommessen.

- Vi er særlig bekymret for bedrifter som har kommet et stykke på vei, men er avhengige av mer kapital for å komme i mål. Mange gründere i denne fasen har investert alt de eier og har for å hjelpe bedriften over den siste kneiken. Nå risikerer de å miste alt, sier Thommessen.

- Vi har klart å etablere et fantastisk økosystem av forskjellige statlige og private inkubatormiljøer som omfatter flere tusen bedrifter. Nå står vi i fare for at alt dette blir fullstendig utryddet, legger han til.

Umiddelbart

SMB Norge sendte i helgen et forslag til en omfattende tiltakspakke for gründer- og innovasjonsbedrifter til både regjeringen og til Stortinget. Thommessen har store forventninger til å få gjennomslag for forslagene. 

- Vi har store forventninger til at regjeringen kommer disse bedriftene i møte, men det må skje umiddelbart og tiltakene må la seg gjennomføre uten for mye byråkrati. Vi vet at ikke alle kommer til å overleve denne krisen, men nå handler det om å redde så mange som mulig. Vi tror og håper at vi blir lyttet til også denne gangen, konstaterer SMB Norge-sjefen.

PS: BREVET MED FORSLAG TIL GRÜNDERPAKKE ER VEDLAGT I DENNE PRESSEMELDINGEN.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Administrerende direktør i SMB Norge
Administrerende direktør i SMB Norge
Last ned bilde

Dokumenter

Om SMB Norge

SMB Norge
SMB Norge
Rådhusgata 5B
0151 Oslo

23 35 70 10http://www.dinbedrift.no

SMB Norge har ca. 5 000 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg saker fra SMB Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SMB Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SMB Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom