SMB Norge

Thommessen: - Naturlig med høye forventninger til ny næringsminister

Del

Når Iselin Nybø fra “SMB-partiet” Venstre tar over stafettpinnen i Næringsdepartementet, er det naturlig at forventningene våre blir høye. Det konstaterer SMB Norge-sjef Olaf Thommessen etter at den nye regjeringskonstellasjonen ble kjent fredag.

Administrerende direktør i SMB Norge
Administrerende direktør i SMB Norge

Med snart 6000 medlemsbedrifter i ryggen er SMB Norge et stadig viktigere talerør for det norske hverdagsnæringslivet. I kampen for å endre premissene for norsk næringspolitikk til fordel for de små og mellomstore bedriftene er det viktig med en god dialog med beslutningstakerne.

SMB-politikk

Det at Nybø nå tar over som næringsminister skaper høye forventninger i SMB-sektoren, konstaterer Thommessen.

– På vegne av SMB-Norges medlemsbedrifter så tror jeg det er god grunn til å ha høye forventninger til hva Iselin Nybø og Venstre kan få ut av denne ministerposten. ikke minst hvis man tar utgangspunkt i partiets eget politiske program, hvor SMB-politikken har en meget sentral plass, sier Thommessen.

– Jeg kjenner Iselin godt fra min egen tid i politikken og min erfaring er at hun er både hardtarbeidende og dyktig. Jeg ønsker henne lykke til i den viktige jobben hun nå skal ta fatt på, sier Thommessen.

Videreføre forenklingsarbeidet

SMB Norge har hatt en god dialog med avtroppende næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, og har vært involvert i regjeringens omfattende satsing for å redusere næringslivets kostnader ved å forenkle alt fra rapporteringsrutiner til det regulatoriske rammeverket.

Thommessen håper at dette arbeidet både blir videreført og utvidet med enda høyere ambisjoner for å gjøre det enklere å starte og drive bedrift i Norge.

– Det forenklingsarbeidet som Røe-Isaksen har satt i gang har vært helt nødvendig, men jeg må innrømme at jeg både tror og håper at Nybø velger å skru ambisjonsnivået enda noen hakk opp, sier Thommessen.

– SMB-sektoren er ryggraden i norsk økonomi og disse bedriftene fortjener at vi nå legger forholdene enda bedre til rette slik at de kan bruke så mye tid som mulig på å skape verdier, legger han til.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Administrerende direktør i SMB Norge
Administrerende direktør i SMB Norge
Last ned bilde

Om SMB Norge

SMB Norge
SMB Norge
Rådhusgata 5B
0151 Oslo

23 35 70 10http://www.dinbedrift.no

SMB Norge har ca. 5 000 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg saker fra SMB Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SMB Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SMB Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom