CUPRA

Thomas Schäfer blir ny styreleder i SEAT S.A.

Del

Thomas Schäfer, direktør for Volkswagen, er utnevnt som styreleder i SEAT med effekt fra 8. juli 2022. Utnevnelsen er en del av en større endring i Volkswagengruppen fra 1. juli, som inkluderer at Schäfer blir nytt styremedlem i «Volume Brand Group». Denne gruppen inkluderer Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles, SEAT/ CUPRA og ŠKODA. Felles mål: Å øke samarbeidstakten i gruppen, utnytte fullt synergipotensiale, og å redusere kostnader og kompleksitet på en bærekraftig måte.

Schäfer etterfølger Thomas Schmall som streleder. Sammen med SEATs president, Wayne Griffiths, vil han lede veksten av CUPRA og endringen av selskapet med mål om å posisjonere Spania som en hub for elbiler i Europa. I de foregående månedene, under Schmalls ledelse, er grunnlaget lagt med milepæler som for eksempel prosjektet «Future: Fast Forward», etableringen av et investeringsprogram på 10 milliarder euro sammen med partnere, og den planlagte «Gigafactory» til Volkswagengruppen i Valencia.

– De kommende årene vil bli både spennende og utfordrende for SEAT/ CUPRA, sier Thomas Schäfer.

– Selskapet skal drive frem strategiske nøkkelprosjekter for hele Volkswagengruppen. Veksten i driften skal kombineres med elektrifiseringen av Spania. SEAT skal stå for design, utvikling og produksjon av urbane elektriske modeller for våre volummerker. Med sin ekspertise og lidenskap vil vårt spanske team spille en viktig rolle i den overordnede suksessen. Jeg ser frem til å støtte SEAT/ CUPRA på deres vei mot en fremtid som en sterk og dedikert partner i «Volume Brand Group», fortsetter Schäfer.

Thomas Schäfer har lang erfaring fra internasjonal bilindustri. Han er utdannet maskiningeniør, og begynte sin karriere hos Daimler AG i Stuttgart i 1994. Der hadde han flere ledende stillinger. Schäfer begynte i Volkswagengruppen i 2012, først som leder av gruppens internasjonale produksjonsenhet. Da var han ansvarlig for CKD-prosjekt og utviklingen av nye produksjonssteder. Schäfer ble styrelder for Volkswagengruppen i Sør-Afrika i 2015. Han var ansvarlig for Volkswagens forretningsvirksomhet i dette landet, og utviklingen av gruppens merker i området sør for Sahara. Schäfer ble utnevnt til styreleder i ŠKODA AUTO i august 2020.

Schäfer tiltrer styret i SEAT sammen med Dr. Ingrun-Ulla Bartölke, Dr. Oliver Blume, Daniela Cavallo, Luis Comas Martínez de Tejada, Dr. Stefan Piëch, Dr. Josep Piqué og Mark Porsche.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om CUPRA

CUPRA
CUPRACUPRA er et ukonvensjonelt utfordrermerke tuftet på design og ytelser som inspirerer verden fra Barcelona. CUPRA ble lansert i 2018 som et frittstående merke, og har et eget hovedkontor i Martorell, Barcelona.

I 2020 videreførte merket sin positive trend med en vekst på 11 prosent og 27.400 solgte biler. Til veksten bidro markedsintroduksjonen av CUPRA Formentor, den første modellen som er unikt designet og utviklet for CUPRA. I 2021 har CUPRA som mål å bevise at elektrifisering og sportslighet passer perfekt sammen, med lanseringen av CUPRA Formentor e-HYBRID og den fullelektriske modellen CUPRA Born. CUPRA Tavascan blir merkets andre helelektriske modell når den lanseres senere.

CUPRA deltar i år i det elektriske offroad-SUV-mesterskapet Extreme E. Videre er merket også FC Barcelonas offisielle bil- og mobilitetspartner.

Følg pressemeldinger fra CUPRA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra CUPRA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra CUPRA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom