SINTEFSINTEFSINTEF

Thomas Kringlebotn Thiis skal lede forskningssenteret FME ZEN

Del

Thomas Kringlebotn Thiis (51) er ansatt som ny senterleder ved Forskningssenter for nullutslippsområder i smarte byer (FME ZEN).

Thomas Kringlebotn Thiis starter i jobben som senterleder i FME ZEN 1. juni 2022. Foto: NMBU
Thomas Kringlebotn Thiis starter i jobben som senterleder i FME ZEN 1. juni 2022. Foto: NMBU

– Jeg er veldig glad for at vi har fått på plass en ny senterleder, og ser fram til å få en kollega ved instituttet som i tillegg til å lede FME ZEN vil bidra til instituttets undervisning i bærekraftig arkitektur, sier Arild Gustavsen, som er instituttleder ved Institutt for arkitektur og teknologi ved NTNU og nå overlater stafettpinnen som senterleder til Thiis.

Thiis kommer fra stillingen som professor ved Institutt for bygg- og miljøteknologi ved NMBU, og har tidligere erfaring blant annet fra Norges byggforskningsinstitutt (nå SINTEF Community) og Multiconsult.

Leder for styret i FME ZEN, Tonje Værdal Frydenlund i Snøhetta, ser fram til å jobbe sammen med Thiis og er fornøyd med at han har erfaring fra både næringsliv og universitet.

– Jeg gleder meg til å lede FME ZEN-senteret og ta del i NTNUs viktige arbeid med det grønne skiftet. Byggenæringen og energibransjen er viktige medspillere for at Norge skal kunne oppnå sine internasjonale forpliktelser om reduksjon av klimagassutslipp, sier Thiis.

Den nye senterlederen er ekspert på klimabelastning og klimatilpasninger av bygninger, og hans kjernekompetanse innen ingeniørvitenskap, bygningsfysikk og klima er et godt grunnlag for å lede arbeidet i FME ZEN videre.

Fakta om FME ZEN

Forskningssenter for nullutslippsområder i smarte byer (FME ZEN) skaper løsninger for fremtidens nullutslippsbygg og -områder.

FME ZEN, som er utpekt av Norges forskningsråd, er et tverrfaglig forskningssenter med partnerne fra hele verdikjeden og inkluderer representanter fra kommunale og regionale myndigheter, grunneiere, utviklere, konsulenter og arkitekter, IKT-selskaper, entreprenører, energiselskaper, produsenter av materialer og produkter og statlige organisasjoner.

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) er vert og leder senteret sammen med SINTEF Community og SINTEF Energi.

Kontakter

Bilder

Thomas Kringlebotn Thiis starter i jobben som senterleder i FME ZEN 1. juni 2022. Foto: NMBU
Thomas Kringlebotn Thiis starter i jobben som senterleder i FME ZEN 1. juni 2022. Foto: NMBU
Last ned bilde
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no

Følg pressemeldinger fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SINTEF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom