Thomas Kringlebotn Thiis skal lede forskningssenteret FME ZEN
Thomas Kringlebotn Thiis (51) er ansatt som ny senterleder ved Forskningssenter for nullutslippsområder i smarte byer (FME ZEN).

– Jeg er veldig glad for at vi har fått på plass en ny senterleder, og ser fram til å få en kollega ved instituttet som i tillegg til å lede FME ZEN vil bidra til instituttets undervisning i bærekraftig arkitektur, sier Arild Gustavsen, som er instituttleder ved Institutt for arkitektur og teknologi ved NTNU og nå overlater stafettpinnen som senterleder til Thiis.
Thiis kommer fra stillingen som professor ved Institutt for bygg- og miljøteknologi ved NMBU, og har tidligere erfaring blant annet fra Norges byggforskningsinstitutt (nå SINTEF Community) og Multiconsult.
Leder for styret i FME ZEN, Tonje Værdal Frydenlund i Snøhetta, ser fram til å jobbe sammen med Thiis og er fornøyd med at han har erfaring fra både næringsliv og universitet.
– Jeg gleder meg til å lede FME ZEN-senteret og ta del i NTNUs viktige arbeid med det grønne skiftet. Byggenæringen og energibransjen er viktige medspillere for at Norge skal kunne oppnå sine internasjonale forpliktelser om reduksjon av klimagassutslipp, sier Thiis.
Den nye senterlederen er ekspert på klimabelastning og klimatilpasninger av bygninger, og hans kjernekompetanse innen ingeniørvitenskap, bygningsfysikk og klima er et godt grunnlag for å lede arbeidet i FME ZEN videre.
Fakta om FME ZEN
Forskningssenter for nullutslippsområder i smarte byer (FME ZEN) skaper løsninger for fremtidens nullutslippsbygg og -områder.
FME ZEN, som er utpekt av Norges forskningsråd, er et tverrfaglig forskningssenter med partnerne fra hele verdikjeden og inkluderer representanter fra kommunale og regionale myndigheter, grunneiere, utviklere, konsulenter og arkitekter, IKT-selskaper, entreprenører, energiselskaper, produsenter av materialer og produkter og statlige organisasjoner.
Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) er vert og leder senteret sammen med SINTEF Community og SINTEF Energi.
Kontakter
Arild GustavsenProfessor, senterleder FME ZEN
Tel:99363674arild.gustavsen@ntnu.noTerje JacobsenForskningsdirektør
Tel:41664331terje.jacobsen@sintef.noVeslemøy NestvoldKommunikasjonssjefSINTEF Community
Tel:922 50 493veslemoy.nestvold@sintef.noBilder


Om SINTEF
SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.
Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no
Følg pressemeldinger fra SINTEF
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra SINTEF
Ny materialbruk og produksjonsprosess gir billigere og mer miljøvennlige batterier29.6.2022 16:17:44 CEST | Pressemelding
Et SINTEF-ledet europeisk forskningsprosjekt skal gjøre produksjonen rimeligere og mer miljøvennlig, mens batteriene blir både sikrere og mer effektive.
Nå kan det miljøskadelige kunstgresset komme til nytte27.6.2022 10:07:50 CEST | Pressemelding
Sammen med bedriften Green Recycling i Rogaland, skal SINTEF undersøke ulike teknologier for å omdanne lavkvalitetsplast fra kunstgress til gjenbrukbare materialer.
Å energioppgradere er mye bedre for klimaet enn å bygge nytt16.6.2022 08:34:07 CEST | Pressemelding
Ambisiøs energioppgradering kan gi en betydelig klimagevinst sammenliknet med ikke å gjøre noe eller å rive og bygge nytt, viser studie.
Norsk teknologi i kjøleskap og varmepumper kan redusere global oppvarming13.6.2022 17:27:48 CEST | Pressemelding
Trondheim, 13. juni – En stadig voksende befolkning med økende levestandard vil øke bruken av kjøleskap og varmepumper for å varme eller kjøle boliger og arbeidsplasser. Teknologi som er utviklet i Norge, kan gjøre at vi unngår en halv grad global oppvarming.
Norsk teknologi kan hindre global temperaturøkning med en halv grad9.6.2022 12:46:09 CEST | Presseinvitasjon
Å erstatte den klima-uvennlige gassen HFC med CO2 i kjøle- og varmesystemer som for eksempel frysere og varmepumper, vil gi et stort bidrag for klimaet. 13.-15. juni samles 350 forskere fra hele verden i Trondheim for å dele kunnskap om temaet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom