Egmont Publishing

Tex Willer feirer 50 år med ny bokserie!

Del

- Vi tjuvstarter nå feiringen av 50-årsdagen med å lansere bokserien Den legendariske Tex Willer. For aller første gang blir helten utgitt i praktutgave med stive permer. Perfekt for kresne western-leseres bokhyller, sier sjefredaktør i Egmont Kjetil Johnsen.

 Det første Tex Willer-bladet ble utgitt i Norge i januar 1971, og nå kan den italienske western-helten snart se tilbake på 50 suksessrike år, der det er blitt utgitt mer enn 800 blader og bøker om ham her hjemme. 

Øking i salg!

- Det er ikke til å stikke under en stol at tegneserier har mistet salg de siste årene. Men Tex Willer-utgivelsene har faktisk økt kraftig i omfang. Det har aldri vært så mye Tex i Norge som nå. I år har vi 35 Tex-utgivelser, mens vi i for eksempel år 2000 hadde bare 14. Tex er i medvind!

Tex Willer er blitt utgitt i Italia siden 1948 av forlaget Sergio Bonelli Editore, og er fremdeles landets mest solgte serie. Opp gjennom årene er det blitt utgitt så mye i Italia at det har vært umulig å publisere alt i Norge. 

De beste historiene!

- Det er de aller beste av disse tidligere uutgitte historiene som nå samles i luksusutgave her i Norge, forteller Johnsen.

– Historien i den første boken ble opprinnelig utgitt i den italienske serien «Speciale Tex», i ekstra stort format. Boken heter DOC! og her møter Tex en annen legende; gambleren og tannlegen Doc Holliday, i tiden etter Tombstone og kampen i OK Corral. Jeg skal love at det ikke går stille for seg når disse karene møtes! 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Egmont Publishing

Egmont Publishing
Egmont Publishing
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Egmont Publishing er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Egmont Publishing er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra Egmont Publishing

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Egmont Publishing på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Egmont Publishing

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom