Den Norske Opera & Ballett

Tett på Operaorkestret og Elisabeth Teige – rett hjem i stua!

Del

Siden Operaen ikke kan ha forestillinger for publikum i salen, kan konsertene "Tett på Operaorkestret" og "Store stemmer: Elisabeth Teige" oppleves digitalt. Torsdag 25. februar og søndag 28. februar sendes de på operaen.no.

Øyvind Bjorå og Edvard Erdal. Foto: Erik Berg
Øyvind Bjorå og Edvard Erdal. Foto: Erik Berg

– Selv om vi ikke kan spille for publikum i Operaen akkurat nå, er det viktig at vi holder oss varme, slik at vi er klare med en gang vi får åpne opp igjen. Derfor gjør vi digitale konserter som dette. Vi gjør det også fordi formater som "Store stemmer" – der enkeltsangere på toppnivå får skinne – egner seg for en formidling der vi får komme tett på sangerne og musikerne. Det kan føre til unike øyeblikk, på tross av at vi ikke kan møtes fysisk, sier operasjef Randi Stene.

 Tett på Operaorkestret

Operaorkestret ønsker velkommen til en ny klubbserie på Scene 2! Her får vi møte utøvere i avslappet og intim stemning. Torsdag 25. februar byr de på den første konserten, under ledelse av Øyvind Bjorå, med musikk av Béla Bartók på programmet:

Rumenske folkedanser Sz.56

Et utvalg fra 44 duetter for 2 fioliner Sz 98"
Nr. 26, 32, 33, 35, 42, 28 og 44 
Øyvind Bjorå og Edvard Erdal, fioliner

Divertimento Sz 113

Konferansier er Gunilla Süssmann.

Store stemmer: Elisabeth Teige

Rett før jul ble sopranen Elisabeth Teige tildelt prisen The Kirsten Flagstad International Anniversary Award for sin kombinasjon av formidlingstalent og stemmeprakt. Søndag 28. februar synger hun Wagners Wesendonck-lieder, Strauss' Vier Letzte Lieder og Morgen, med Boris Schäfer på klaver og Edvard Erdal på fiolin.

Elisabeth Teige født og oppvokst i Ålesund, og har etablert seg som en av de mest ettertraktede dramatiske sopraner i Skandinavia. Etter å ha fullført sine studier ved Operahøgskolen i Oslo, tilbrakte hun to sesonger som solistpraktikant ved Nasjonaloperaen. Hennes repertoar omfatter roller som Elsa (Lohengrin), Cio-Cio-San (Madama Butterfly), Leonore (Fidelio) og Senta (Den flyvende hollender). Sistnevnte har hun portrettert i åtte forskjellige produksjoner, ved operahus som Deutsche Oper Berlin og Oper Frankfurt. Sommeren 2020 skulle Teige sunget Gutrune i Wagners Götterdämmerung ved Festspillene i Bayreuth, men dette er nå utsatt til sommeren 2021.

Begge konsertene kan oppleves digitalt på operaen.no.

Kontakter

For anmelderbilletter og mer informasjon, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Telefon: 95751006

Bilder

Øyvind Bjorå og Edvard Erdal. Foto: Erik Berg
Øyvind Bjorå og Edvard Erdal. Foto: Erik Berg
Last ned bilde
Elisabeth Teige holder solokonsert på Hovedscenen 28. februar.
Elisabeth Teige holder solokonsert på Hovedscenen 28. februar.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom