HECO - Laboratorieutstyr

Testmetode for covid-19 virus på overflater reduserer risiko for nedstenging.

Del

Test av overflater for tidlig deteksjon av covid-19 smitte. HECO - Laboratorieutstyr AS i samarbeid med produsenten LuminUltra introduserer en unik qPCR test for påvising av covid-19 smitte på overflater. Hele prosessen utføres ved hjelp av bærbart utstyr som muliggjør både prøvetaking og analyse på stedet. Prøven er ferdig analysert på under 2 timer. Dette eliminerer behovet for å sende prøven til eksterne analyselaboratorier. Testmetoden kan hjelpe med å oppdage smitte vesentlig tidligere og gi raskere grunnlag for vurdering av smittevernstiltak. Testmetoden passer meget godt for skoler og offentlige bygninger der det er større ansamlinger av mennesker.

I følge folkehelseinstituttet (FHI) er smitteveiene delt inn i 3 kategorier. Disse er Innånding, avsetning og kontaktsmitte. Testing av overflater kan gi et tidlig inblikk i smittestatus og risiko for kontaktsmitte på en gruppe eller kohort om oppholder seg på et bestemt sted.

Løsningen som HECO laboratorieutstyr AS og LuminUltra presenterer består av testkitt og instrument for å påvise endringer i mengde smitte på overflater. Dette ved hjelp av samme qPCR teknologi som brukes på kliniske laboratorier. Gevinsten er at du kan få svar på under 2 timer fra prøven er tatt til analysen er ferdig uten behov for tilgang på et klinisk analyselaboratorium.

Testing av overflater viser at man på et tidlig tidspunkt kan ta stilling til om man bør iverksette smittevernstiltak. Dette kan være f. eks være å stenge ned definerte områder, desinfisere eller anbefale økt klinisk testing av de som har vært aktivt i området den dagen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om HECO - Laboratorieutstyr

HECO - Laboratorieutstyr
Lilleakerveien 31
0203 oslo

http://www.heco.no

HECO - Laboratorieutstyr AS har mange års erfaring fra bransjen

Heco Laboratorieutstyr AS er en ledende leverandør med et bredt utvalg av instrumenter, forbruksvarer, kjemikalier og laboratorieløsninger for innredning til bedrifter og forskningsmiljøer i Norge og i utlandet.

Vårt samarbeid med ledende produsenter over hele verden gir våre kunder kvalitet og trygghet i utførelsen av det daglige arbeidet. Vårt mål er å gjøre det enklere og mer effektivt for fagfolk å gjøre en god jobb.

Vår kompetanse ivaretar helheten og driftssikkerheten innenfor sykehus, universitet, vei og anlegg, oljeindustri og private forskningsmiljøer. Heco har egen logistikk- og lageravdeling i tilknytning til kontorene i Oslo.

Heco søker hele tiden å yte den beste service og tilpasse oss kundenes behov. Vår serviceavdeling ivaretar raskt og effektivt dine behov for service og vedlikehold. Vi vil gi våre kunder en god opplevelse gjennom våre unike produkter og tjenester.

Følg pressemeldinger fra HECO - Laboratorieutstyr

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra HECO - Laboratorieutstyr på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra HECO - Laboratorieutstyr