Norges idrettsforbund

Terje Redtrøen er fylkesvinner til prisen Årets ildsjel

Del

Terje Redtrøen har vært engasjert i Tylldal IL i imponerende 36 år. Nå er han én av totalt 11 fylkesvinnere som kjemper om den gjeve prisen Årets ildsjel. Prisen deles ut på Idrettsgallaen i Trondheim 8. januar.

Terje Redtrøen ble overrasket av Marit Bjørgen. Foto: Karl Filip Singdahlsen
Terje Redtrøen ble overrasket av Marit Bjørgen. Foto: Karl Filip Singdahlsen

Torsdag ble Redtrøen overrasket med den gledelige beskjeden av Marit Bjørgen. Se video fra overraskelsen her og last den ned.  

Juryens begrunnelse:

Redtrøen har i en årrekke vært en av Tylldal idrettslag sine store ildsjeler. Han har i store deler av sitt voksne liv viet mye av sin fritid, spesielt vinterstid, på dugnadsarbeid for idrettslaget. Redtrøen kom inn i skigruppa i 1981 som løypekjører, en rolle han fremdeles besitter. Han kjører opp et løypenett på fjellet, preparerer lysløypa ukentlig, og kjører bygdeløyper slik at skoleungene kan ha løyper å gå på ski i til skolen. Redtrøen har vært langrennstrener i Tylldal IL i 36 år, i tillegg til instruktør og smører. Han har sittet i styret i skigruppa fra 1994-2008, der han har vært leder alle år forutenom ett.

Fylkesvinneren har på en imponerende måte, med sin ekstra-ordinære dugnadsinnsats, knyttet lokalsamfunn, skole og idrettslag sammen i Tylldal-bygda. Han har alltid nye ideer og prosjekter for ski, og generell folkehelse for bygda folket. Han jobber iherdig for at innbyggerne skal ha turtilbud, skiløyper og glede at aktivitet hele året.

Om priskategorien Årets ildsjel:

Over hele landet er det tusenvis av frivillige ildsjeler som gjennom hele året legger ned en uvurderlig innsats for sine klubber og utøvere. Vinneren mottar prisen for Årets ildsjel under Idrettsgallaen. Årets ildsjel deles ut i samarbeid med Norsk Tipping.

Følgende kriterier må være oppfylt for å bli nominert:

1. Årets ildsjel har, uansett alder, gjort en solid frivillig, uegennyttig innsats i idretten utover det man kan forvente i den spesielle tiden vi har vært igjennom.
2. Årets ildsjel kan ikke være ansatt i klubben

Det velges ut 11 fylkesvinnere som i november 2021 vil bli overrasket av en idrettsprofil. Juryen for Årets ildsjel vil plukke ut tre finalister av de 11 fylkesvinnerne. Juryen består av Kjetil André Aamodt, Marit Bjørgen, Olaf Tufte, Aida Dahlen, Are Strandli, Heidi Støre, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Silje Norendal og Berit Kjøll. 

Les mer om Idrettsgallaen

Kontakter

Bilder

Terje Redtrøen ble overrasket av Marit Bjørgen. Foto: Karl Filip Singdahlsen
Terje Redtrøen ble overrasket av Marit Bjørgen. Foto: Karl Filip Singdahlsen
Last ned bilde
Terje Redtrøen. Foto: Karl Filip Singdahlsen.
Terje Redtrøen. Foto: Karl Filip Singdahlsen.
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom