NAF

Tenk alternativt for høstferieutfarten

Del

Høstferien står for tur de nærmeste to ukene. I år gjør korona-utbruddet at flere vil bruke bilen og dra på tur i Norge fremfor storbyturen i Europa eller et siste pust av sommer i Syden. - For å unngå kø er det lurt å tenke litt alternativt om når dere skal reise, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Tenker du litt utradisjonelt unngår du høstferie-køene. (Foto: Colourbox)
Tenker du litt utradisjonelt unngår du høstferie-køene. (Foto: Colourbox)

- Som i sommer gjør reiserestriksjonene at Norge er ferielandet, også i høstferien. Flere undersøkelser bekrefter at bilen er vårt mest brukte fremkomstmiddel når vi er på ferie i eget land, slår Sødal fast.

Og da følger feriekøene automatisk med. I høstferieukene er det erfaringsmessig noen trafikktopper, nemlig helgen da høstferieuken starter og midt i uken. Det samme gjelder når folk skal hjem, nemlig at en del drar hjemover midt i uken mens andre drar hjem søndag.

- Det kan bli mer kø ut av de store byene i år enn det som er normalt. Så i stedet for at alle legger ut på veien fredag ettermiddag, er det lurt å utsette avreisen litt, for eksempel til senere på kvelden, sier Sødal.

Selv om man venter noen timer med å reise, er det ikke sikkert man kommer noe særlig senere fram til målet. Fordelen er at man kan kjøre jevnt fremfor å stå i en kjedelig bilkø.

- Køståing går på tålmodigheten løs for både små og store. Så om man kan unngå det, er det definitivt det beste, sier Sødal.

Skulle du være så uheldig å havne i køen er det bare å ta det med ro. Man kommer rett og slett ingen vei når man først har havnet i feriekøen.

- Pust med magen og tenk at dette får jeg ikke gjort stort med, sier NAF-rådgiveren. - Har man vært litt forutseende har man både noe godt å spise og underholdning til familien med seg i bilen, avslutter han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Tenker du litt utradisjonelt unngår du høstferie-køene. (Foto: Colourbox)
Tenker du litt utradisjonelt unngår du høstferie-køene. (Foto: Colourbox)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom