GlobeNewswire by notified

Telenor: 5 teknologitrender som vil drive grønn omstilling av samfunnet i 2022

Del

Hvis du vil se dette innholdet fra ml-eu.globenewswire.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

(Fornebu, 3. januar 2022) Samtidig som alarmklokkene for klima ringer stadig høyere, vil teknologi og digitalisering komme oss til unnsetning i 2022, spår Telenors forskningsavdeling i sin siste teknologitrendrapport. Grønne datasentre i skyen, en energieffektiviseringskamp og klimakunnskap gjennom digitale mikroutdanninger og grønnfluensere er noen av trendene som vil bidra til en mer bærekraftig fremtid.

2021 er nok et år preget av ekstremvær og rekordhøye temperaturer. Værfenomenene understreker utfordringene mennesker, dyreliv og natur står overfor med et klima i endring. Men tross de dystre utsiktene gir teknologiske fremskritt og en akselererende digitalisering av samfunnet grunn til håp.

Hvis du vil se dette innholdet fra ml-eu.globenewswire.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.– Overalt våkner stadig flere mennesker og samfunn opp til erkjennelsen om at vi må handle nå for å stanse klimaendringer og miljøforringelse. For Telenor er det avgjørende å forstå hvordan vi unngår at teknologi er en del av problemet, men snarere et bidrag til det grønne skiftet, sier Bjørn Taale Sandberg, Telenors forskningssjef.

I den syvende utgaven av Telenors teknologitrendrapport ser Sandberg og hans team av forskere på hvordan den teknologiske utviklingen i 2022 kan muliggjøre grønn transformasjon. De presenterer også tre tips om hvordan bedrifter kan unngå å bli ofre for det som er blitt døpt den «store resignasjonen» i arbeidslivet:

Hvis du vil se dette innholdet fra ml-eu.globenewswire.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Den enorme veksten i databruk skaper økt behov for energi. Lokale datasentre og 5G vil bidra til å gjøre dataoverføring mer energieffektiv.

Med den akselererende digitaliseringen av samfunnet har skytjenester opplevd en eksplosiv vekst. Dataoverføring krever energi, og veksten har medført at datasentre globalt står for mer enn én prosent av verdens energiforbruk. Den gode nyheten er at Edge computing forventes å avlaste store sentraliserte datasentre for skytjenester fremover:

– Vi spår at 5G-nettverk over hele verden vil kunne håndtere datatrafikk mer lokalt via lokale datasentre, sier Sandberg, som legger til at også selve datasentrene kan gjøres energieffektive, blant annet ved å utnytte overskuddsvarmen og gjennom lokal strømproduksjon ved bruk av solcellepaneler og små vindmøller.

– Vi tror at det vil bli mange flere energieffektive Edge-datasentre tilgjengelig fra mobile enheter over 5G-nettverk i 2022. Som et resultat vil energi også spares i strøm- og datadistribusjonsnettverk, ettersom en del av datatrafikken og strøm vil kun overføres lokalt, forklarer Sandberg.

Hvis du vil se dette innholdet fra ml-eu.globenewswire.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Ansatte ønsker ikke å sitte på sidelinjen og vente på at bedriften deres skal bli klimavennlig. De vil bidra, og de er utålmodige på å lære hvordan.

Akkurat som de fleste karrierer i dagens arbeidsliv krever kontinuerlig kompetanseheving, vil klimaendringer kreve at mennesker, bedrifter og samfunn tilpasser seg livslang læring om bærekraft. Strengere miljøpolitikk og reguleringer vil også øke etterspørselen etter grønn kompetanse i arbeidslivet i 2022.

– Et økende antall virksomheter vil innføre grønne mikroutdanninger som en del av deres «pensum» for å slukke den grønne kunnskapstørsten blant ansatte. Bedrifter som ikke tilrettelegger for at ansatte får drive kompetanseheving innen bærekraft og grønn omstilling på jobben risikerer å bli oppfattet som mindre attraktive i unge talenters øyne, spår Sandberg.

Vi forventer derfor i 2022 å se en enorm bølge av grønne mikroutdanninger strømme ut gjennom læringssystemer som Coursera, LinkedIn Learning, Udacity og Khan Academy, lik måten vi ser flere utdanningsinstitusjoner omfavne klimavennlige og bærekraftige verdier i utdanningene sine. Vi ser allerede at slike nettbaserte kurs og utdanninger tilbys og promoteres av organisasjoner over hele verden, ikke minst FN og dets underorganisasjon UNESCO.

Hvis du vil se dette innholdet fra ml-eu.globenewswire.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Beskjedne 20 watt er all energi verdens mest avanserte maskin – den menneskelige hjernen – trenger for å fungere. Nå starter kampen for å effektivisere energibruken i våre dingser og servere.

Samtidig som et stadig større antall elektroniske enheter og løsninger forenkler hverdagen vår, etterlyser Det internasjonale energibyrået (IEA) smartere og mer energieffektive elektriske apparater. Vi tror det globale behovet for energieffektivisering vil utløse en «energieffektivisering av alt»-kamp mellom elektronikkprodusenter.

– Antallet elektriske enheter på verdensbasis er nå fire ganger større enn antall mennesker, og differansen vil bare øke med tiden. Siden omdanningen av energiforsyningssystemet vårt vil ta lang tid, må vi effektivisere alt – ikke minst energibruken i enhetene vi bruker, understreker Sandberg.

Det pågår allerede en konkurranse mellom databrikkeprodusenter for å redusere produktenes energibehov. Et eksempel er M1-databrikken som brukes i Apples nyeste datamaskiner. Vi forventer å se lignende forekomme i det langt større PC-markedet – noe som vil gi oss mer energieffektive enheter med langt bedre batteritid enn i dag.

– Fremover vil flere selskaper legge enorme summer på bordet for å skaffe seg kunnskapen og ressursene som behøves for å trekke det lengste strået i effektiviseringskampen, sier Sandberg.

Hvis du vil se dette innholdet fra ml-eu.globenewswire.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Influensere som ignorerer unge menneskers klimaengasjement graver sin egen sosiale medier-grav.

Selv om de fleste virale trender på sosiale medier har liten annen hensikt enn å underholde, har noen trender, som #BlackLivesMatter, omfattende innvirkning på samfunnet. Med skuffelsene fra FNs klimakonferanse (COP26) og den dystre lesingen fra FNs klimapanel (IPCC) sin siste rapport  friskt i minne, forventer vi i 2022 å se en ny trend ta form blant den etablerte eliten på sosiale medier – grønnfluensing.

Et stort antall klimabevisste influensere og aktivister har dukket opp på tvers av nisjer på sosiale medier, og vi tror deres voksende base av følgere også vil bli lagt merke til av de store stjernene, forteller Sandberg.

Ved å ta både markedsføring og – forhåpentligvis – sosiale hensyn, vil de etablerte influenserne på sosiale medier, innen alle områder, fra matlaging og mote til reise, sminke og trening, påvirke millioner av følgere til å ta grønnere valg det kommende året.

– Influensere som virker ignorant eller likegyldige til klimautfordringene vil oppfattes som gammeldagse. I stedet vil følgere strømme til influensere som tar klimautfordringen på alvor uavhengig av nisje. Markedsførere vil også vende oppmerksomheten i samme retning, spår Sandberg.

Hvis du vil se dette innholdet fra ml-eu.globenewswire.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Bedrifter som ikke tar neste generasjons forventninger på alvor, risikerer å møte den «store resignasjonen».

Hjemmekontoret er kommet for å bli, men til tross for gevinstene med å jobbe hjemmefra og den positive klimaeffekten fra redusert reisevirksomhet, tyder forskning på at fordelene ikke oppveier ulempene for alle, og særlig er dette tilfelle for de unge. I forlengelsen av koronapandemien blir det vanskeligere for unge å skape nettverk og tilegne seg forståelse av bedriftsspråk og -kultur, ettersom dannelse av sosiale relasjoner er mer utfordrende gjennom kun digital kommunikasjon.

– Som en konsekvens vil mange bedrifter i 2022 oppleve at større grupper av nye ansatte, som ikke har fått en skikkelig innføring hos arbeidsgiveren, vil slite - med mindre det utøves godt lederskap, advarer Sandberg, som serverer følgende tre tips til hvordan ledere kan hjelpe den neste generasjon inn det nye arbeidslivet:

  1. Ha det gøy på kontoret: Legg til rette for hyggelig sosial interaksjon på tvers av generasjoner gjennom arrangementer og tilstelninger som også bidrar til diskusjon og kunnskapsoverføring.
  2. Med alder og ansiennitet kommer ansvar: Tydeliggjør for ansatte med lang fartstid i bedriften at de har et spesielt stort ansvar for å bidra til å inkludere, veilede og gi støtte til nyansatte.
  3. Få dem til å skinne: Berøm nykommere for innsatsen, gi dem mulighet til å slippe til og la dem utforske nye muligheter for å finne sin plass i organisasjonen.

Interessert i å lære mer om teknologitrendene for 2022? Les hele rapporten her (kun engelsk).

Pressekontakt:

Stian Kristoffer Sande, kommunikasjonsrådgiver, Telenor ASA
Stian-kristoffer.sande@telenor.com | +47 975 39 221

Hvis du vil se dette innholdet fra www.globenewswire.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.
Hvis du vil se dette innholdet fra ml-eu.globenewswire.com, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Om GlobeNewswire by notified

GlobeNewswire by notified
GlobeNewswire by notified
One Liberty Plaza - 165 Broadway
NY 10006 New York

https://notified.com

GlobeNewswire by notified is one of the world's largest newswire distribution networks, specializing in the delivery of corporate press releases financial disclosures and multimedia content to the media, investment community, individual investors and the general public.

Følg pressemeldinger fra GlobeNewswire by notified

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra GlobeNewswire by notified på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra GlobeNewswire by notified

DNO Receives 10 Awards in Norway's APA Licensing Round18.1.2022 15:54:11 CET | Press release

Oslo, 18 January 2022 – DNO ASA, the Norwegian oil and gas operator, today announced that its wholly-owned subsidiary DNO Norge AS has been awarded participation in 10 exploration licenses, of which three are operatorships, under Norway's Awards in Predefined Areas (APA) 2021 licensing round. Of the 10 new licenses, six are in the North Sea and four in the Norwegian Sea. At yearend 2021, DNO held interests in 73 licenses offshore Norway, of which 17 were operated by the Company. The new awards under the APA 2021 licensing round include: PL 586 B: Neptune Energy Norge AS (operator), Suncor Energy Norge AS, Vår Energi AS, DNO Norge AS (7.5%) PL 923 B: Equinor Energy AS (operator), Petoro AS, Wellesley Petroleum AS, DNO Norge AS (20%) PL 969 B: A/S Norske Shell (operator), Spirit Energy Norway, DNO Norge AS (45%) PL 1007 B: DNO Norge AS (operator, 40%), OMV (Norge) AS, Equinor Energy AS, Spirit Energy Norway AS PL 1145: DNO Norge AS (operator, 60%), Aker BP ASA PL 1146: ConocoPhillips Ska

AGC Biologics Names Regina Choi-Rivera New General Manager of Boulder, Colorado Mammalian Production Facility18.1.2022 15:05:00 CET | Press release

Boulder, Colo., Jan. 18, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- AGC Biologics, a leading global Biopharmaceutical Contract Development and Manufacturing Organization (CDMO), today announced Regina Choi-Rivera as the new General Manager of the company’s large-scale biopharmaceutical mammalian production facility in Boulder. In this role, she assumes executive oversight and leadership and will manage strategic development and facility operations. “We’re incredibly excited that Ms. Choi-Rivera is joining AGC Biologics as the General Manager at our Boulder facility. She brings tremendous experience in both GMP manufacturing and project management,” said AGC Biologics Executive Vice President of U.S. Operations, J.D. Mowery. “Her breadth of knowledge and proven leadership give me great confidence that she is the right leader for our team, as well as our customers.” Ms. Choi-Rivera brings more than 25 years of experience in the biotech industry to this role and joins AGC Biologics after working for Samsun

Solidium’s CEO to change18.1.2022 14:01:05 CET | Press release

Solidium’s CEO, Antti Mäkinen, will leave his position as the CEO of Solidium on 31st May 2022. Mäkinen, 60, has acted as CEO of the company since year 2017. “The past five years have been rewarding and I have had the opportunity to work with an excellent team and great portfolio companies. Solidium has an established position and a strong track in growing shareholder value”, says Mäkinen. Antti Mäkinen has acted as a Board Member and Chairman of the Shareholders’ Nomination Committee in many of Solidium’s portfolio companies. He is still nominated this Spring in the Annual General Meetings i.a. as the Chairman of the Board in Stora Enso and a Member of the Board in Metso Outotec. The Chairman of the Board of Solidium, Harri Sailas, would like to thank Mäkinen for his work both in charge of Solidium and as Solidium’s representative in the portfolio companies. “In Antti Mäkinen’s steering, Solidiums position has stabilized and the company has been more active both as an owner and in mak

Solidiums verkställande direktör avgår18.1.2022 14:01:05 CET | Pressemelding

Solidiums verkställande direktör Antti Mäkinen lämnar sin post som VD den 31 maj 2022. Mäkinen, 60, har verkat i företagets ledning från och med år 2017. ”De senaste fem åren har varit givande och jag har fått arbeta med ett utmärkt team och fina portföljbolag. Solidium har en stabil position och bevisad förmåga att öka innehavens ägarvärde”, säger Mäkinen. Antti Mäkinen har verkat i flera av Solidiums portföljbolag som styrelsemedlem och som ordförande i aktieägarnas nomineringskommitté. Han är fortfarande nominerad i vårens bolagsstämmor bland annat som styrelseordförande i Stora Enso och styrelsemedlem i Metso Outotec. Solidiums styrelseordförande Harri Sailas tackar Mäkinen för arbetet både inom Solidiums ledning och som representant i Solidiums portföljbolag. ”Under ledning av Antti Mäkinen har Solidiums position etablerat sig och företaget har aktiverat sig både som ägare och vid att göra nya placeringar. Hans agerande har väckt uppskattning i alla företagets intressegrupper”, sä

RESULT OF RIKSBANK REVERSED AUCTIONS SEK MUNICIPAL BONDS18.1.2022 11:30:00 CET | Press release

AuctionAuction resultsAuction date2022-01-18Maturity2024Tendered volume, SEK mln750 +/- 750Offered volume, SEK mln1593Volume bought, SEK mln1500Number of bids19Number of accepted bids19 QuarterQuarter 1Quarter 2Quarter 3Quarter 4Offered volume, SEK mln720205600Volume bought, SEK mln627205600Number of bids4310Number of accepted bids4310Average DM-0.166-0.139-0.129-Lowest accepted DM-0.179-0.160-0.129-Highest DM-0.129-0.139-0.129-Accepted at lowest DM0.814100.00100.00- QuarterQuarter 1Quarter 2Quarter 3Quarter 4Offered volume, SEK mln4081001000Volume bought, SEK mln4081001000Number of bids7310Number of accepted bids7310Average DM-0.133-0.129-0.140-Lowest accepted DM-0.160-0.129-0.140-Highest DM-0.120-0.129-0.140-Accepted at lowest DM100.00100.00100.00-

Aspo subsidiary ESL Shipping continues fleet renewal in accordance with its strategy by selling the barge Espa18.1.2022 11:15:00 CET | Press release

Aspo Plc Press Release January 18, 2022, at 12.15 p.m. Aspo subsidiary ESL Shipping continues fleetrenewal in accordance with its strategy by selling the barge Espa Aspo’s ESL Shipping continues fleet renewal by selling its smallest, 9000 dwt towable barge Espa to Raduga Shipping and Trading OÜ. The transaction was concluded and Espa subsequently delivered to her new owner today 18th of January. A sales gain of approximately 1.4 million euros will be recorded in the profit of ESL Shipping’s first quarter. Espa was built in 1987 as the last vessel of the Vuosaari shipyard in Helsinki. She was designed and equipped for efficient transportation and lightering of energy coal cargoes to powerplants in Helsinki. In recent years she was mainly used for cement industry transport demand. She also spent one summer as a floating beach volley field in Helsinki. Peculiarities in Finnish shipping policy led to increasing cost of barge towing tugboats, as tugboat crew could not receive state support