AutoSock

Tekstil alternativ til snøkjetting: AutoSock første produktet i verden sertifisert i henhold til den nye europeiske standarden

Del

AutoSock vil fra 1. desember 2020 bli et offisielt godkjent alternativ til snøkjetting i alle EU-land. Den europeiske standardiseringsorganisasjon (CEN) publiserte den 27. mai 2020 den nye europeiske standarden EN16662-1:2020 tilleggsutstyr for dekk til personbiler og lette kjøretøyer. Denne innbefatter ikke lenger bare snøkjettinger av metall, men også anretninger laget av andre materialer. AutoSock for personbiler og lette kjøretøyer opp til 3,5 tonn er det eneste produktet i verden som for tiden er godkjent og sertifisert i henhold til denne nye europeiske standarden.

Av og til gir ikke vinterdekk tilstrekkelig sikkerhet for kjøring på vinterføre, og det er derfor snøkjetting er et viktig sikkerhetsutstyr. Metalkjettinger er påbudt i de fleste regionene i Alpene i Østerrike, Tyskland og Italia. Den nye europeiske standarden EN16662-1 initierer en fundamental endring av eksisterende reguleringer, idet den medfører en paneuropeisk aksept av alternativer til metal snøkjettinger, hvis de er i overenstemmelse med den nye standarden.

«Vi er veldig glade for å kunne tilby AutoSock som et alternativ til snø kjetting i alle europeiske land» sier Odd Christian Krohn, CEO i AutoSock Operations AS, da han ble spurt om sertifiseringen. «Vi har jobbet i 10 år mot dette målet og har jobbet med CEN for å definere minste krav og standarder.»

Den nye EN16662-1 standarden definerer kravene til sikkerhet, kvalitet og prestasjon av tilleggsutstyret, uavhengig av produktets materiale eller teknologi. Derfor vil tekstil innretninger (dvs. AutoSock) og gummi og metal kjettinger fra nå av bli sertifisert etter samme standard og må oppfylle de samme minimums kravene. Alle EU-medlemslandene må innen 30. november 2020 publisere en tilsvarende nasjonal standard og alle eksisterende, motstridende standarder må trekkes tilbake innen samme tidspunkt.

AutoSock Brings You Home. The Original Snow Sock. (Commercial 2019)

Nøkkelord

Kontakter

Pierre Tognetti
Senior Salgssjef
Telefon: +47 907 300 41
E-post: info@autosock.com

Bilder

Lenker

Om AutoSock

AutoSock
Fred Olsens gate 2
0152 Oslo

https://www.autosock.com/

Om AutoSock

AutoSock Operations AS produserer og distribuerer tekstil antiskliprodukt for bildekk. Siden denne oppfinnelsen ble lansert av den norske dekk eksperten Bård Løtveit i 1996, har AutoSock i mer enn 20 år investert i forskning og utvikling av produktet. I samarbeid med Tyske bilprodusenter og sertifiserings instanser ble produktet endelig lansert på det europeiske markedet i 2000. AutoSock monteres som en «sokk» utenpå dekk til personbiler, vans, lastebiler, busser og gaffeltrucker og gir betydelig økt friksjon på snø og is. AutoSock er et av de sikreste, beste, mest brukervennlige og pålitelige produkterfor friksjons økning på markedet og er solgt via verdensomfattende distributørnettverk i mer enn 60 land.

For mer informasjon, vennligst besøk autosock.com

Følg saker fra AutoSock

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AutoSock på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.