Travel Retail Norway (TRN)

TaxFree skaper solvett

Del
Tax Free Norway vil bedre nordmenns solvaner og inviterer Melanomforeningen og Føflekkspesialisten til Oslo lufthavn for å markere Hudkreftuken.

 - Tax Free Norway, i samarbeid med Melanomforeningen og Føflekkspesialisten, tar initiativ til å markere Hudkreftuken 2023 for å øke bevisstheten om viktigheten av god solvett blant nordmenn. Kampanjen har som mål å informere reisende om riktig solbeskyttelse før avreise til varmere strøk, samt lære dem hvordan de kan forebygge føflekkreft og oppdage symptomer tidlig.

Hudkreft, spesielt føflekkreft eller melanom, har økt betydelig i Norge de siste tiårene. Det er den nest vanligste kreftformen blant personer i aldersgruppen 25-50 år i landet. Rundt 9 av 10 tilfeller av hudkreft i Norge har en sammenheng med overdreven soleksponering og bruk av solarium.

UV-stråling fra solen forårsaker DNA-forandringer, solskader og aldring av huden. Nordmenn er spesielt utsatt for denne skadelige påvirkningen, og Norge har en av de høyeste forekomstene av melanom i verden. I 2022 ble det registrert 2911 tilfeller av melanom, og dødeligheten som følge av føflekkreft er betydelig i Norge sammenlignet med andre nordiske land.

For å redusere forekomsten av hudkreft er det avgjørende å endre nordmenns solvaner. Tax Free Norway, som har lang erfaring med å sende nordmenn til solrike destinasjoner, har engasjert seg i å fremme godt solvett. De oppfordrer nordmenn til å begrense tiden de tilbringer i solen, spesielt mellom kl. 12-15 når UV-strålene er sterkest. De anbefaler å ta pauser, søke skygge, bruke beskyttende klær, solhatt, solbriller og rikelig med solkrem med SPF 30 eller høyere. I tillegg oppfordres reisende til å unngå bruk av solarium og være oppmerksomme på eventuelle hudforandringer eller føflekker som skiller seg ut, og kontakte lege ved mistanke.

Under aktivitetene på Oslo lufthavn uke 21 vil det bli delt ut informasjonshefter, solkremprøver og aktivitetshefter til barn. En egen stand utenfor Tax Free-butikken vil være tilgjengelig for reisende som ønsker råd og veiledning om solbeskyttelse. På torsdag og fredag vil leger fra Føflekkspesialisten og representanter fra Melanomforeningen være til stede for å svare på spørsmål og dele kunnskap om hudkreft.

Kilde: Kreftforeningen.no/hudsjekk

Om Tax Free Norway: 

Tax Free Norway har i over 18 år bidratt til å gjøre reiser mer spennende for nordmenn ved å tilby et bredt spekter av produkter til gunstige priser. Selskapet tar nå initiativ for å bedre nordmenns solvaner og øke bevisstheten om hudkreft i samarbeid med Melanomforeningen og Føflekkspesialisten.

Om Melanomforeningen: 

Melanomforeningen er en landsdekkende pasientforening for de som er berørt av melanom. Foreningen jobber for bedre behandling, støtte for pasienter og pårørende, samt forebygging av melanom.

Om Føflekkspesialisten: 

Føflekkspesialisten ved Sol-Legene i Drammen er dedikert til forebygging, tidlig påvisning og behandling av hudkreft. De ønsker å spre kunnskap om solbeskyttelse og tidlig oppdagelse av hudkreft for å redusere forekomsten av sykdommen.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon om aktivitetene på Oslo lufthavn, Hudkreftuken eller intervjuforespørsler, vennligst kontakt:


Tax Free Norway, Hanne Sundby Telefon: 98253186 E-post: Hanne.sundby@dutyfree.no


Melanomforeningen Telefon: 977 35 355 E-post: post@melanom.no Web: www.melanom.no


Sol-Legene ved Føflekkspesialisten Telefon: 91669211 Web: www.sollegene.no

Om Travel Retail Norway (TRN)

Travel Retail Norway (TRN)
Travel Retail Norway (TRN)
Postboks 223
NO-2061 Gardermoen

32 23 09 00http://www.tax-free.no

Travel Retail Norway (TRN) er et norsk selskap som har drevet taxfreebutikker og Travel Value-butikker ved Avinor sine største flyplasser siden 2005. I dag er vi tilstede i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Kristiansand. Vår viktigste oppgave er å drive ansvarlig salg og god service til reisende på Avinor sine flyplasser og å skape inntekter for Avinor og det norske samfunnet.

Følg pressemeldinger fra Travel Retail Norway (TRN)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Travel Retail Norway (TRN) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Travel Retail Norway (TRN)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom