EL og IT Forbundet

Tarifflønn for alle innen elektrofagene

Del
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Lønns- og arbeidsvilkårene i landsoverenskomsten for elektrofagene skal fortsatt gjelde for alle arbeidstakere i elektrobransjen.

Dette er klart etter at Tariffnemnda den 12. oktober forlenget allmenngjøringsvedtaket fra 2016. Det var EL og IT Forbundet som ba om forlenging av vedtaket.

- Dette er en god nyhet. Det sikrer arbeidsvilkårene til utenlandsk arbeidskraft på oppdrag i Norge, og er helt nødvendig for å hindre ytterligere sosial dumping og å bidra til rettferdig konkurranse mellom bedriftene i bransjen, sier Jan Henrik Larsen, forbundssekretær i EL og IT Forbundet.

EL og IT Forbundet reagerer imidlertid på at Tariffnemnda sletter ordene «og for et rimelig antall hjemreise» fra forskriften, hvilket betyr atutenlandske arbeidstakere kan pålegges selv å betale for reisen mellom arbeidssted i Norge og hjemsted. Det rammer utenlandsk arbeidskraft hardt og gjør det billigere å importere arbeidskraft til Norge, mener EL og IT Forbundet. 

- Etter forbundets oppfatning er det svakt at nemnda lar seg presse av ESA til å endre betingelsene for reise, kost og losji. EUs nye utstasjoneringsdirektiv gjelder ikke før 2020, så det er ingen grunn til å tilpasse seg nå, sier Larsen.

Den nye forskriften, med oppdaterte lønnssatser, trer i kraft fra 1. desember 2018.

Dette er tariffnemnda

Tariffnemnda er et uavhengig forvaltningsorgan. Det er et kollegialt organ hvor de mest representative partene er representert. 

Tariffnemnda kan etter krav fra en arbeidstaker- eller arbeidsgiverorganisasjon fastsette at lønns- og arbeidsvilkår som følger av en tariffavtale skal gjelde for alle arbeidstakere som utfører arbeid av den art som avtalen omfatter, også for utenlandske arbeidstakere og uorganiserte norske arbeidstakere.

Kontakter

Bilder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Last ned bilde

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet
EL og IT Forbundet
Torggata 12, 8 etg., 0181 Oslo
0168 Oslo

23063400http://www.elogit.no

EL og IT Forbundet er et LO-forbund for ansatte innenfor IKT, energi og el-installasjon. Forbundet har over 38 000 medlemmer.

Følg pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EL og IT Forbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom