Innovasjon Norge

Takk, Lonely Planet!

Del

Norge er et av 10 land Lonely Planet anbefaler å reise til i 2022. Vi har vunnet hjertene til Lonely Planet-familien mye takket være vårt arbeid med å utvikle et bærekraftig reiseliv.

Lofoten. Foto: Matt Munro/ Lonely Planet
Lofoten. Foto: Matt Munro/ Lonely Planet

- Vi er så stolte! Å bli løftet opp og fram av Lonely Planet er verdt mye. Det er et globalt samfunn med turister som er opptatt av bærekraftige opplevelser - og når de anbefaler Norge – da lytter en stor skare av reiselystne over hele verden på dem, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

Anbefaler Norge

Denne uken offentliggjør Lonely Planet listen med ti land, byer og regioner de anbefaler å reise til neste år. Det er 17. året på rad at de deler en samling med det ypperste av det ypperste innen destinasjoner. For 2022 har de særlig lagt vekt på bærekraftige reiseopplevelser, som sørger for at turister skal ha en positiv påvirkning på de stedende de besøker.

På topp tre over listen med land Lonely Planet anbefaler finner vi Norge. Helt på topp troner et av verdens minste land The Cook Islands, Norge kommer som nummer to og bak oss følger Mauritius. På listen er kun 10 av verdens 195 land med.

- En anerkjennelse som dette er som et kraftig heiarop vi tar med oss på veien videre. Det gjøres utrolig mye god innsats på alle nivåer i norsk reiselivsnæring knyttet til bærekraft – og det er takket være denne felles innsatsen at Norge i dag får denne hedersbetegnelsen av Lonely Planet, sier Bratland Holm.

Om Best in Travel

Lonely Planet’s Best in Travel-liste starter med nominasjoner fra deres eget samfunn av ansatte, bloggere, publiseringspartnere og flere. Nominasjonene blir deretter komprimert ned av et panel med reiseeksperter til en liste med ti land, ti regioner og ti byer. Hver av dem er valgt for landskap, unike opplevelser, ‘wow’-faktor og pågående innsats for å få en mer bærekraftig reiselivsnæring.

---

Lonely Planet’s Best in Travel 2022 - Topp 10-lister:

Top 10 Land Top 10 Regioner Top 10 Byer
1. Cook Islands
2. Norway
3. Mauritius
4. Belize
5. Slovenia
6. Anguilla
7. Oman
8. Nepal
9. Malawi
10. Egypt
1. Westfjords, Iceland
2. West Virginia, USA
3. Xishuangbanna, China
4. Kent’s Heritage Coast, UK
5. Puerto Rico
6. Shikoku, Japan
7. Atacama Desert, Chile
8. The Scenic Rim, Australia
9. Vancouver Island, Canada
10. Burgundy, France
1. Auckland, New Zealand
2. Taipei, Taiwan
3. Freiburg, Germany
4. Atlanta, USA
5. Lagos, Nigeria
6. Nicosia/Lefkosia,Cyprus
7. Dublin, Ireland
8. Merida, Mexico
9. Florence, Italy
10. Gyeongju, South Korea

..

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lofoten. Foto: Matt Munro/ Lonely Planet
Lofoten. Foto: Matt Munro/ Lonely Planet
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Bente Bratland Holm. Foto: Astrid Waller
Bente Bratland Holm. Foto: Astrid Waller
Last ned bilde

Lenker

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0104 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål. 

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom