Hold Norge Rent

Takk for en strålende strandryddeuke!

Del

Under Strandryddeuka 2021 har frivillige over hele landet igjen stilt opp for havet og naturen.

Foto: Hold Norge Rent
Foto: Hold Norge Rent

For femte året på rad har Hold Norge Rent invitert hele landet til å bli med på en hel uke med frivillig opprydding. 

Stor norsk dugnadsånd

Strandryddeuka har for mange blitt en tradisjon og engasjerer et stort antall mennesker. 

- Vi er imponert over den norske dugnadsånden. Familier, vennegjenger, barnehager, skoler, kommuner, idretten, miljøorganisasjoner, næringslivet, avfallsbransjen og ryddemiljøet har alle stått på og ryddet på land og i vann, sier prosjektleder Heidi Gromstad.

Topp fem funn

Frivillige har mobilisert og vært ute og ryddet i alle fylker både under vann, langs kysten og i innlandet langs vassdrag og innsjøer.

Armeringsfiber, tau/taubiter/bøtekapp, platspellets, EPS (isopor) og sigarettsneiper topper listen over funn i tillegg til uidentifiserbare plastbiter.

- Andre vanlige funn er korker og lokk, snusposer og matemballasje, forteller Gromstad.

Mange å takke

Strandryddeuka er Norges viktigste miljødugnad, og denne dugnaden hadde ikke vært mulig uten alle som bidrar over hele landet.

- Vi takker alle frivillige, organisasjoner, bedrifter, kommuner og avfallsselskap som har bidratt, og vi takker spesielt alle som bruker Rydde for å registrere ryddeaksjoner og funn fra aksjonene, sier Gromstad.

Hold Norge Rent takker også våre medlemmer og sponsorer og vår samarbeidspartner på Tur med mening, Norsk Friluftsliv. En stor takk rettes også til Miljødirektoratet og Handelens Miljøfond som gjør det hele mulig.

Nøkkelord

Kontakter

Ingvild HafstadKommunikasjonsansvarlig

HNRs mediekontakt og koordinerer alt kommunikasjonsarbeid. Ansvarlig for nettsider, kampanjer, sosiale medier, rapporter og publikasjoner.

Tel:+47 947 81748ingvild.hafstad@holdnorgerent.no

Bilder

Foto: Hold Norge Rent
Foto: Hold Norge Rent
Last ned bilde
Foto: Hold Norge Rent
Foto: Hold Norge Rent
Last ned bilde
Foto: Hold Norge Rent
Foto: Hold Norge Rent
Last ned bilde

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra til å rydde opp avfall som er på avveie. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg pressemeldinger fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom