Norges Kampsportforbund

Taekwondo: Veien til OL starter i Bulgaria

Del

OL-nærmer seg med stormskritt, og det norske taekwondo-landslaget satser for fullt mot kvalifiseringsstevnet i mai. Etter et år uten konkurranser blir det kritisk å opparbeide seg selvtillit de nærmeste månedene – de kommende ukene vil landslaget derfor delta på viktige rankingstevner i Bulgaria og Tyrkia.

Richard Ordemann og Eliza Frazier Haugen. Foto: Syver Aas-Bakke.
Richard Ordemann og Eliza Frazier Haugen. Foto: Syver Aas-Bakke.


Landslaget stiller først i Sofia Open 6-7. mars, før de reiser videre til Istanbul og Turkish Open neste helg.

– Begge de kommende stevnene er såkalte G1-stevner, som kan gi sårt tiltrengte rankingpoeng frem mot OL-kvalifiseringen senere i vår. Det er derfor som ventet store startfelt, med henholdsvis 916 påmeldte utøvere til Sofia Open og 1517 utøvere til Turkish Open, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.


Viktig pekepinn

Landslagstrener David Cook melder at de norske utøverne vil møte sterk motstand, men bedyrer samtidig at det blir viktigere ting enn rankingpoeng å ta med seg fra disse konkurransene.

 – Deltakelsen i disse stevnene handler like mye om å få konkurransefølelsene tilbake, og få utøverne vant til de mentale prosesser som er helt avgjørende i konkurranser på høyt nivå.

Cook sier videre at det er nødvendig for utøverne å ha gått gjennom disse mentale prosessene, få tilbake rutinene og få en pekepinn på hvor man ligger an før årets viktigste konkurranse: Europa-kvalifiseringen til OL i mai, som også avholdes i Sofia.

– Reisen og deltakelsen i Sofia vil være et verdifullt verktøy å ha med seg i den viktige tiden som kommer. Vi vet at den norske troppen har jobbet knallhardt under svært krevende forhold det siste året, og at utøverne ser frem til å igjen måle krefter mot verdenseliten, forteller sportssjef Jacobsen.

Den norske troppen i G1-stevnene:

Trener David Cook har med seg dette norske laget til Sofia og Istanbul:

    Richard André Konopka Ordemann (26)
    Tøyen Taekwondo Klubb
    Klasse: Herrer -80 kg
    Olympisk WT-ranking: 8


    Randi Dyngeland (23)
    Keum Gang Taekwondo Nesttun
    Klasse: Kvinner -67 kg
    Olympisk WT-ranking: 84


    Milos Pilipovic (19)
    Grorud Taekwondo Klubb
    Klasse: Herrer +80 kg
    Olympisk WT-ranking: 134


    Sebastian Thune (20)
    Grorud Taekwondo Klubb
    Klasse: Herrer -68 kg
    Olympisk WT-ranking: 348

    Eliza Frazier Haugen (21)
    Tveita Taekwondo Klubb
    Klasse: Kvinner +67 kg
    Olympisk WT-ranking: 56

De olympiske vektklassene for kvinner er -49 kg, -57 kg, -67 kg og +67 kg.
For menn er de olympiske vektklassene -58 kg, -68 kg, -80 kg og +80 kg.


Må sikre finaleplass i kvalifiseringsstevnet

Under årets OL i Tokyo vil taekwondo-konkurransen bestå av fire vektklasser for kvinner og fire vektklasser for menn. Hver vektklasse har 16 utøvere som kvalifiseres, enten gjennom verdensranking eller direkte kvalifiseringsstevner for hvert kontinent.

Blant de norske utøverne er Richard Ordemann med sin 8. plass den høyest rangerte på World Taekwondos rankinglister. Ordemann gjorde det svært godt før koronapandemien førte til frys i konkurranseaktivitet, og har blant annet vunnet et Grand Prix-stevne.

Det er kun topp 6 på WTs olympiske verdensranking som kvalifiseres direkte til OL. Per i dag må dermed både Ordemann og resten av det norske laget belage seg på full klaff i det europeiske kvalifiseringsstevnet i mai: Finaleplass her gir reise til Tokyo, da det kun er to utøvere i hver vektklasse som vil få OL-billett via kvalifiseringsstevnet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Richard Ordemann og Eliza Frazier Haugen. Foto: Syver Aas-Bakke.
Richard Ordemann og Eliza Frazier Haugen. Foto: Syver Aas-Bakke.
Last ned bilde
Richard Ordemann. Foto: Syver Aas-Bakke.
Richard Ordemann. Foto: Syver Aas-Bakke.
Last ned bilde
Eliza Frazier Haugen. Foto: Syver Aas-Bakke.
Eliza Frazier Haugen. Foto: Syver Aas-Bakke.
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom