Norges Kampsportforbund

Taekwondo: Richard Ordemann kvalifisert til OL

Del

Richard Ordemann (26) skrev norsk idrettshistorie når han fredag kveld kvalifiserte seg til OL i Tokyo. Kvalifiseringsstevnet for Europa avholdes i Sofia fredag og lørdag. Ordemann var seedet i turneringen, men møtte allikevel tøff motstand. I tillegg til Ordemann konkurrerte også unge Mari Romundset Nilsen (17) fredag. Romundset Nilsen måtte dessverre gi tapt for toppseedede Magda Wiet i sin andre kamp.

Richard Ordemann. Foto: Norges Kampsportforbund
Richard Ordemann. Foto: Norges Kampsportforbund

Gjennom det pågående kvalifiseringsstevnet har Europa har to OL-plasser tilgjengelig i hver vektklasse. Utøverne som nå konkurrerer i Sofia må derfor vinne sine semifinaler for å kvalifisere seg til OL. Hvert land kan stille med to kvinnelige og to mannlige utøvere i stevnet.

Det internasjonale taekwondo-forbundet sender kvalifiseringsstevnet LIVE på sin YouTube-kanal.

Merittert motstand

Ordemann vant sin første kamp mot rumenske Alexandru Badea med overbevisende 16-8, etter flere hodetreff. Deretter ble slovenske Partik Divkovic slått 5-0 i kvartfinalen.

Ordemanns motstander i semifinalen var den meritterte portugisiske utøveren Julio Ferreira. 27-åringen fra Portugal har flere seniormedaljer i større mesterskap. I Europalekene 2015 tok han bronsemedaljen etter å ha vunnet bronsefinalen mot nettopp Ordemann. Ordemann gikk allikevel inn i semifinalen med gode minner: I forrige OL kvalifisering i 2016 slo Ordemann Ferreira knepent 4-3.

Semifinalen med Ferreira ble som forventet tøff, selv om Ordemann gikk frem til en betryggende 5-0-ledelse etter de første to rundene. Den siste runden ble intens og krevende, men Ordemann gikk allikevel seirende ut, med siffrene 8-5, og er med det kvalifisert for OL. Finale gjennomføres ikke, da fokus for stevnet er kvalifiseringsplassen som oppnås gjennom å vinne semifinalene. 

Historisk bragd

- Dette er en historisk bragd med enorm betydning for norsk taekwondo. Norge har som eneste nordiske land to taekwondo-medaljer, ved Trude Gundersen i 2000 og Nina Solheim i 2008. Richard er allikevel den første norske mannen som har kvalifisert seg til OL. Det at vi nå også har klart å kvalifisere en mann til OL vil være enormt motiverende for talentutviklingen på herresiden i Norge, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Jacobsen understreker at oppkjøringen har vært ekstra krevende grunnet korona, og at støtten fra Olympiatoppen har vært enormt viktig i denne perioden.

- Vi er svært takknemlige for støtten og det gode samarbeidet vi har hatt med Olympiatoppen gjennom mange år. Uten dette hadde det vært umulig for Norge å hevde seg i en så stor internasjonal idrett som taekwondo, påpeker Jacobsen.

Tøff motstand for debutanten

I tillegg til Ordemann konkurrerte også unge Mari Romundset Nilsen (17) fredag. Romundset Nilsen vant første kamp hele 11-3, men måtte dessverre gi tapt for toppseedede Magda Wiet i sin andre kamp.

- Vi er svært imponert over hvordan Mari forberedte seg til, og ikke minst gjennomførte, konkurransene i Sofia. Med en meget god første kamp, og et flott treff mot toppseedede Weet i andre runde, tar hun med seg svært verdifull erfaring inn i en lovende karriere, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Unge utøvere i ilden også i morgen

I morgen skal de to siste norske utøverne konkurrere. Også i morgen har Norge unge utøvere i aksjon: Milos Pilipovic (19), fra Grorud Taekwondo Klubb, konkurrerer i klassen +80 kg, mens Eliza Frazier Haugen (22), fra Tveita Taekwondo Klubb, skal i ilden i +67 kg-klassen.

For de norske utøverne gjelder følgende tidsskjema:

  • Lørdag 8. mai kl 9:00-13:00: Innledende runder for Milos Pilipovic (+80 kg).
  • Lørdag 8. mai kl 15:00-20:30: Kvartfinaler, semifinaler og finaler i klassene kvinner +67 kg og herrer +80 kg. Her avgjøres OL-mulighetene for både Eliza Frazier Haugen og Milos Pilipovic.

*Tidene er lokaltid i Sofia, som ligger 1 time foran norsk tid.

PS! Du kan få fortløpende oppdateringer fra stevnet på Norges Kampsportforbunds Instagramkonto for kampsportlandslagene!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Richard Ordemann. Foto: Norges Kampsportforbund
Richard Ordemann. Foto: Norges Kampsportforbund
Last ned bilde
Richard Ordemann og lagkamerat Eliza Frazier Haugen. Foto: Syver Aas-Bakke.
Richard Ordemann og lagkamerat Eliza Frazier Haugen. Foto: Syver Aas-Bakke.
Last ned bilde
Richard Ordemann. Foto: Eivor Eriksen.
Richard Ordemann. Foto: Eivor Eriksen.
Last ned bilde
Eliza Frazier Haugen. Foto: Norges Kampsportforbund
Eliza Frazier Haugen. Foto: Norges Kampsportforbund
Last ned bilde
Mari Romundset Nilsen. Foto: Norges Kampsportforbund.
Mari Romundset Nilsen. Foto: Norges Kampsportforbund.
Last ned bilde
Milos Pilipovic. Foto: Norges Kampsportforbund.
Milos Pilipovic. Foto: Norges Kampsportforbund.
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2021 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Karate-EM: - Viktig generalprøve før OL-kvalifiseringen14.5.2021 14:00:00 CEST | Pressemelding

Fire norske karate-utøvere skal neste uke konkurrere i EM. Mesterskapet arrangeres i Porec, Kroatia, 19.-23. mai. Totalt deltar over 500 europeiske utøvere fra 47 land. – Et senior-EM er i seg selv et av de viktigste stevnene på kalenderen for de norske utøverne. I år blir EM ekstra viktig, da dette er de siste konkurransene før OL-kvalifiseringsstevnet i Paris i juni, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom