Norges Kampsportforbund

Taekwondo: Nytt EM-gull til Nina Bansal (35)

Del
Oslo-kvinnen Nina Bansal tok i dag enda et EM-gull i taekwondo mønster. Mesterskapet går av stabelen i Seixal, Portugal. Syv norske utøvere konkurrerer i mesterskapet – før siste konkurransedag søndag er Bansals gull den eneste norske medaljen.
Lagleder Fredrik Bjertnæs og gullvinner fra EM, Nina Bansal.Foto: Fredrik Bjertnæs/Privat.
Lagleder Fredrik Bjertnæs og gullvinner fra EM, Nina Bansal.Foto: Fredrik Bjertnæs/Privat.

Bansal, som til daglig trener ved Tveita Taekwondoklubb, konkurrerer i klassen senior kvinner 30-40 år. Det var i denne klassen hun i dag tok EM-gull ved å slå Baerbel Reiner fra Tyskland i finalen.

Topper verdensrankingen

Bansal er en av Norges mest erfarne og meritterte kampsportutøvere. I tillegg til å være landslagstrener for møster-laget har Bansal konkurrert på høyt nivå gjennom en årrekke. Dagens EM-medalje er derfor på ingen måte en overraskelse.

- Det internasjonale taekwondo-forbundet lanserte i august en rankingliste for internasjonale mønster-utøvere. Bansal har toppet denne rankingen siden lanseringen, opplyser Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

- Dette var en utrolig sterk prestasjon av Nina, som vant sitt første EM-gull i 2017, hvor hun tok gull både individuelt og i par-klassen. Hun tok i tillegg EM-gull i 2019, og gull i online-EM 2020. I tillegg tok hun gull i par-klassen og sølv individuelt i online-VM i fjor. Bansal er med andre ord en sterk medaljekandidat til VM som arrangeres i Sør-Korea i april neste år.

Ingen tilfeldighet

- Det er ingen tilfeldighet at Nina er der hvor hun er i dag: Hun nedlegger hardt, målrettet arbeid to ganger daglig. Hun er også et viktig og godt forbilde for unge kvinner innen kampsport, både som utøver og trener, forteller Jacobsen.

Hovedpersonen selv er selvfølgelig veldig fornøyd med gullet.

– I dag var fokus på jobben som skulle gjøres, og det å stole på hva jeg kan og at forberedelsene har vært bra. Det funket, konkluderte Bansal etter at medaljene var delt ut.

Også lagleder for Norge, Fredrik Bjertnæs, lot seg imponere av Bansals innsats gjennom dagens konkurranse.

- Nina gjorde en bra prestasjon fra første runde. Hun holdt høyt trøkk og viste styrken sin hele veien. I en knallsterk finale vant hun med en margin jeg vil kalle utklassing. En fantastisk utøver, avslutter Bjernæs.

Nye muligheter søndag

Mønster-EM avsluttes søndag, hvor blant annet norske Sune Østli og Tuva Hatlen Kjødnes fra Oslo Taekwondo Klubb skal konkurrere i klassen mixed par senior 18-30 år.

Oslo-duoen har sterke resultater å vise til i denne klassen de seneste årene, og går derfor inn i konkurransene med ambisjoner om medalje.

Du kan følge søndagens konkurranser på det europeiske taekwondo-forbundets YouTube-kanal.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lagleder Fredrik Bjertnæs og gullvinner fra EM, Nina Bansal.Foto: Fredrik Bjertnæs/Privat.
Lagleder Fredrik Bjertnæs og gullvinner fra EM, Nina Bansal.Foto: Fredrik Bjertnæs/Privat.
Last ned bilde
Nina Bansal, gullvinner i EM, taekwondo mønster. Foto: Fredrik Bjertnæs/Privat.
Nina Bansal, gullvinner i EM, taekwondo mønster. Foto: Fredrik Bjertnæs/Privat.
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Norge får nye landslagstrenere i taekwondo poomsae fra 1. februar 202330.12.2022 14:19:23 CET | Pressemelding

Ky Tu Dang, tidligere verdens- og europamester i poomsae, har blitt engasjert av Norges Kampsportforbund. Dang har en lang og imponerende karriere som trener bak seg, med erfaring fra landslaget i Danmark og andre nasjoner. Som assistenttrener vil han ha få med seg Kine Solvang Tellnes. Hun har en bachelor – og mastergrad innen idrett fra NTNU, og har erfaring som instruktør, landslagutøver, personlig trener og coach.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom