Norges KampsportforbundNorges Kampsportforbund

Taekwondo: Klart for senior EM i olympisk kamp

Del
Senior-EM i taekwondo kamp arrangeres i Manchester fra 19.-22. mai. Laget har jobbet hardt inn mot mesterskapet, med bl. a. sparring og testkamper mot topp internasjonal motstand i landslagstrener Juan Ramos sitt treningssenter på Mallorca.
F. v.: Mari Romundset Nilsen, Milos Pilipovic, Kristian Storsul Borgen, Sebastian Thune, Richard Ordemann, Karoline Gjelsvik, Eliza Frazier.
F. v.: Mari Romundset Nilsen, Milos Pilipovic, Kristian Storsul Borgen, Sebastian Thune, Richard Ordemann, Karoline Gjelsvik, Eliza Frazier.

Det deltar 321 utøvere fra 35 europeiske nasjoner under årets taekwondo-EM, som arrangeres ved det britiske OL-laget sine treningsfasiliteter i umiddelbar nærhet til fotball-laget Manchester City sitt campus.

– Dette blir et spennende mesterskap, hvor det nye trenerteamet for første gang følger våre utøvere i et EM. Vi vet at utøverne har forberedt seg godt og gleder oss til å se hva de kan få til på matta, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Norges lag

  • Mari Romundset Nilsen, Landslaget/Aure Kampsportklubb (kvinner -67 kg)
  • Eliza Frazier Haugen, Landslaget/Tveita Taekwondo Klubb (kvinner +73 kg)
  • Kristian Storsul Borgen, Landslaget/Ski Taekwondo Klubb (herrer -58 kg)
  • Sebastian Thune, Landslaget/Grorud Taekwondo Klubb (herrer -74 kg)
  • Richard Ordemann, Landslaget/Tøyen Taekwondo Klubb (herrer -80 kg)
  • Milos Pilipovic, Landslaget/Grorud Taekwondo Klubb (herrer +87 kg)
  • Karoline Gjelsvik, TIF Viking Taekwondo (kvinner -62 kg)
    *tatt ut av landslagsledelsen på bakgrunn av gode prestasjoner.

Kampsportlandslagene på Instagram vil gi oppdateringer og resultatservice fra mesterskapet.

Tentative tider

Alle innledende runder starter kl. 9:00 hver morgen, før det er finaler kl. 18:00 samme dag. Tidene oppgitt er i britisk lokaltid (-1 time).

Fredag 20. mai skal Kristian Borgen og Eliza Frazier Haugen i aksjon.

Lørdag 21. mai er det klart for Mari Romundset Nilsen og Richard Ordemann.

Søndag 22. mai avslutter Sebastian Thune, Milos Pilipovic og Karoline Gjelsvik på stevnets siste dag.

Fire år siden forrige EM-medalje

Etter en lang og krevende periode med pandemi og bytte av landslagsledelse kan de norske utøverne endelig se tilbake på et tilnærmet normalt konkurranseår. Norge har stolte mesterskapstradisjoner i taekwondoens olympiske sparring, der fjorårets OL-deltaker Richard Ordemann vant vår siste medalje i seniormesterskap da han tok bronse under EM i 2018.

Engasjerte trenere

– Gjennom våre første fem måneder som landslagstrenere har vi jobbet mye med å innføre et nytt system for teknisk og taktisk trening med distanse og timing som fokusområder. Vi har også jobbet med utøvernes individuelle styrker, sier landslagstrenerne Juan Ramos og Jose Rosillo, som er godt fornøyd med jobben de norske utøverne har lagt ned i forkant av mesterskapet:

– Utøverne har gjennom to tøffe treningsleirer, men også under de fire internasjonale G2-stevnene vi har deltatt på denne våren vist at de kan prestere på et høyt nivå og levere gode prestasjoner mot de beste i både Europa og verden. Nå håper vi at de får ut sitt potensiale når det virkelig gjelder i årets EM, da vi har flere gode medaljekandidater i troppen.

Det norske trenerteamet reiser til Manchester med mye entusiasme og er motiverte for å hjelpe utøverne sine med å oppnå medaljer for Norge, samtidig vet de at EM er det tøffeste kontinentale mesterskapet i taekwondo.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

F. v.: Mari Romundset Nilsen, Milos Pilipovic, Kristian Storsul Borgen, Sebastian Thune, Richard Ordemann, Karoline Gjelsvik, Eliza Frazier.
F. v.: Mari Romundset Nilsen, Milos Pilipovic, Kristian Storsul Borgen, Sebastian Thune, Richard Ordemann, Karoline Gjelsvik, Eliza Frazier.
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2024 arrangerer Paris de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo. Norge har tidligere kvalifisert seg til fem OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Paris.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Norge får nye landslagstrenere i taekwondo poomsae fra 1. februar 202330.12.2022 14:19:23 CET | Pressemelding

Ky Tu Dang, tidligere verdens- og europamester i poomsae, har blitt engasjert av Norges Kampsportforbund. Dang har en lang og imponerende karriere som trener bak seg, med erfaring fra landslaget i Danmark og andre nasjoner. Som assistenttrener vil han ha få med seg Kine Solvang Tellnes. Hun har en bachelor – og mastergrad innen idrett fra NTNU, og har erfaring som instruktør, landslagutøver, personlig trener og coach.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom