Norges Kampsportforbund

Taekwondo gull til Alexander Plaipetch-Unes (14) i kadett-EM

Del

Alexander Plaipetch-Unes imponerte stort i helgens kadett-EM for olympiske vektklasser, og tok til slutt gull etter å ha slått Matvii Forostiuk fra Ukrainia i klassen -65 kilo.

Alexander Plaipetch-Unes på pallen. Foto: Jarle André Unes.
Alexander Plaipetch-Unes på pallen. Foto: Jarle André Unes.

Europamesterskapet for kadetter ble arrangert i Sarajevo i Bosnia and Herzegovina under strenge smittevernstiltak. Den unge nordmannen imponerte i finalen og kampen ble stoppet i andre runde da Plaipetch-Unes ledet 21-10 over Forostiuk. Plaipetch-Unes har hittil konkurrert for Strømmen Tongil, men har nylig byttet til Tøyen Taekwondo.

Plaipetch-Unes kvalifiserte seg til kadett-EM ved å vinne sølv i Presidents Cup som ble arrangert i Helsingborg i februar. Samme måned tok han gull i det åpne tyrkiske mesterskapet.

Karanteneregler fulgt
På grunn av COVID-19 og smittevernreglene hadde Norges Kampsportforbundet i utgangspunktet besluttet at man ikke skulle delta i mesterskapet. Deltakelse ville kreve karantene både i for- og etterkant.

 – Siden Alexander var den eneste som hadde kvalifisert seg EM, og foresatte hadde ordnet med hjemmeskole, ble det besluttet at Alexander skulle delta. Forbundet viste at det å delta i kadett-EM var den store drømmen og målet til Alexander, og er svært glade for at drømmen ble realisert på denne måten. Denne gullmedaljen er ingen tilfeldighet – Alexander har trent målbevisst to ganger daglig i klubben hver eneste dag de siste årene, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Underverker for motivasjonen
Far og trener Jarle André Unes understreker at deltakelsen i mesterskaper er viktig for videre satsing.

 – Jeg og Alexander er takknemlige for at forbundet lot oss reise nedover, og vi er klar over at deltakelsen er omdiskutert i disse covid-dager. Vi tar med oss denne positiviteten allikevel – dette gjør underverker for Alexanders motivasjon for videre trening. Vi sender også en spesiell takk til Grandmaster Nadeem Malik på Tongil Strømmen og Grandmaster Shah ved Tøyen Taekwondo Klubb, avslutter en stolt far og trener.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Alexander Plaipetch-Unes på pallen. Foto: Jarle André Unes.
Alexander Plaipetch-Unes på pallen. Foto: Jarle André Unes.
Last ned bilde
Alexander Plaipetch-Unes på pallen. Foto: Jarle André Unes.
Alexander Plaipetch-Unes på pallen. Foto: Jarle André Unes.
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom