Norges Kampsportforbund

TAEKWONDO: FIRE NORSKE UTØVERE TIL KADETT- OG JUNIOR-EM

Del

Mens deler av landet nyter høstferie skal fire unge, hardtarbeidende taekwondo-utøvere representere Norge i EM for kadetter og juniorer i Spania. – De siste årene har Norge vunnet medaljer i dette mesterskapet. Vi håper derfor at den norske troppen skal kunne være med å kjempe i toppen også i år, selv om fokuset på dette nivået er å opparbeide seg internasjonal konkurransegjennomføring, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Kristian Borgen deltar
Kristian Borgen deltar

Mesterskapet arrangeres i Marina D’Or i Spania, ett av mange land i verden hvor taekwondo blir stadig mer populært, både med tanke på antall utøvere, og som publikumsidrett. I kadett-klassene deltar 800, mens det i junior-klassene er hele 1000 utøvere påmeldt.

Den norske troppen i Spania

  • Amina Hammich (14) fra Grorud Taekwondo klubb (-51 kg) konkurrerer i kadett-klassen 2. oktober.
  • Kristian Storsul Borgen (16) fra Ski Taekwondo klubb (-55 kilo) konkurrerer i junior-klassen 4. oktober.
  • Kaja Husby Hansen (16) fra Nesodden Taekwondo klubb (-55 kg) konkurrerer i junior-klassen 5. oktober.
  • Tom Talgø (15) fra Øvre Romerike Budo Senter (-73 kg) konkurrerer i junior-klassen 6. oktober.

Kadettene først ut: Grorud-jente representerer Norge
Mesterskapet starter med kadett-klassene 1.-3. oktober. Her har Norge kun én utøver kvalifisert; Amina Hammich (14) fra Grorud Taekwondo klubb skal konkurrere i klassen kvinner – 51 kg onsdag 2. oktober.

– Amina kvalifiserte seg til mesterskapet med svært imponerende innsats i det store belgiske åpne mesterskapet i mars, og vi er svært spente på hva denne lovende unge jenta får til i sitt første store internasjonale mesterskap, sier Jacobsen.

Tidligere medaljevinnere deltar
Når kadett-EM er ferdig, er det klart for junior-klassene, hvor Norge deltar med tre utøvere – to av disse har tatt medaljer i mesterskapet tidligere.

– Tom Talgø fra Romerike vant sølv i fjorårets kadett-EM i fjor, mens Kristian Storsul Borgen fra Drøbak vant bronse i kadett-EM som ble arrangert i Budapest i 2017. Storsul Borgens bronse i 2017 var historisk – dette er første gang Norge har tatt medalje på herresiden i kadett-EM, forteller Jacobsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kristian Borgen deltar
Kristian Borgen deltar
Last ned bilde
Amina Hammich og Kristian Borgen
Amina Hammich og Kristian Borgen
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom