Norges Kampsportforbund

Taekwondo: Bronse i Presidents Cup til Richard Ordemann

Del
Taekwondo-utøver Richard Ordemann vant tirsdag bronse i det prestisjefylte Presidents Cup-stevnet. 900 utøvere deltok i stevnet, som er Richards første i 2022.

Presidents Cup-stevnet går for øyeblikket av stabelen i Albania. Som alltid tiltrekker stevnet seg utøvere fra øverste hylle. Det var totalt 27 utøvere i Ordemanns klasse, og han fikk kjenne på tøff motstand i årets første konkurranser.

Richard, som konkurrerer i -80 kg, vant to tøffe kamper innledningsvis mot gresk og ukrainsk motstand. Han møtte deretter Simone Alessio fra Italia i semifinalen. Dette ble en tøff semifinale mot en motstander i ypperste verdensklasse: Alessio tok VM-gull i -74 kilo-klassen i Manchester i 2019.

Viktig motivasjon frem mot Paris

Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund, understreker viktigheten av å hente motivasjon fra gode konkurranseresultater i satsingen frem mot neste OL.

- Kampene i Presidents Cup var gode og viktige gjennomkjøringer for Richard, som i likhet med de fleste andre utøverne ikke har konkurrert i 2022 grunnet restriksjoner. Det er viktig for Richard og resten av laget å hente motivasjon fra disse øyeblikkene i den videre satsningen mot OL i Paris 2024. Vi vet at de siste årene har vært utfordrende grunnet korona. Økonomien for sommeridrettsutøvere er også krevende, så det er sterkt å se Richard og resten av laget jobbe målrettet for å kjempe om medaljer i disse store stevnene, sier Jacobsen.

Første stevne med nytt trenerteam

Tidligere i år ble det bekreftet at Norges Kampsportforbund har engasjert Juan Antonio Ramos fra Spania som ny elite-trener for det norske taekwondo-landslaget. Laget har også fått inn tidligere VM-medaljør Jose Antonio Rosillo Atencia i trenerteamet, og Presidents Cup er det første stevnet siden de to spanske trenerne overtok hovedansvaret for teamet.

- Siden vi konkurrerer og trener i et internasjonalt miljø må vi ha internasjonale trenere som vet hva som må til for å kunne prestere på det høyeste internasjonale nivået, og som også har et stort internasjonalt nettverk. Det er svært gledelig å se at utøverne våre presterer i samarbeid med nye trenere. Oppladningen til Presidents Cup ble gjennomført på treningsleir i Spania, og vi ser frem til å se hele laget utvikle seg videre frem mot OL om bare to drøye år, sier Jacobsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Norge får nye landslagstrenere i taekwondo poomsae fra 1. februar 202330.12.2022 14:19:23 CET | Pressemelding

Ky Tu Dang, tidligere verdens- og europamester i poomsae, har blitt engasjert av Norges Kampsportforbund. Dang har en lang og imponerende karriere som trener bak seg, med erfaring fra landslaget i Danmark og andre nasjoner. Som assistenttrener vil han ha få med seg Kine Solvang Tellnes. Hun har en bachelor – og mastergrad innen idrett fra NTNU, og har erfaring som instruktør, landslagutøver, personlig trener og coach.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom