Norges Kampsportforbund

Taekwondo: Borgen vant gullmedaljen og er kvalifisert til VM

Del
Kristian Borgen har nylig imponert i Bulgaria Open i Taekwondo, der han vant fem tøffe kamper og sikret seg gullmedaljen!

 Etter å ha beseiret en spansk utøver som han tidligere har tapt mot i klassen herrer – 63 kilo, stod en stolt Kristian på pallen med gullmedaljen rundt halsen. 

Kvalifisert til VM

Dette er en viktig seier for Borgen, da det gir ham verdifulle ranking-poeng i forbindelse med OL-kvalifiseringen. Borgen har også sikret seg en plass på det norske laget som skal delta i VM i Baku, Aserbajdsjan i slutten av mai. 

Sportssjef i kampsportforbundet, Dag Jacobsen, uttrykker beundring for Kristians innsats og understreker at det ikke er noen tilfeldighet at han har lykkes, da han jobber målbevisst hver dag for å bli enda bedre.

Jacobsen uttrykker også håp om at Kristian vil prestere bra i det åpne belgiske mesterskapet kommende helg, hvor det deltar over 2000 utøvere.

- Dette vil være viktig for Kristians ranking-poeng, ettersom det nærmer seg Grand Prix-sesongen og han mangler ranking-poeng for å kunne delta i Grand Prix. Det er bare de 32 beste i verden som får delta i Grand Prix. Det å kunne delta i Grand Prix er viktig hvis man skal kvalifisere seg til OL via ranking-poeng, forteller Jacobsen. 

Fantastiske veildere og trenere  

- Kristians suksess skyldes også landslagstrenerne i Taekwondo, Ramos og Rosillo, som har gjort en fantastisk jobb med å forberede og veilede ham til seier, avslutter Jacobsen. 

Norge har hele syv Taekwondo-utøvere som er kvalifisert til kommende European Games i Krakow i juni, noe som er en imponerende prestasjon for det norske Taekwondo-miljøet.

Takket være støtte fra SUMMIT2024 prosjektet har landslaget hatt mulighet til å reise på internasjonale konkurranser, og hitill i år har Norge vunnet gullmedaljer i alle de store internasjonale konkurransene de har deltatt i. Richard Ordemann vant gull over regjerende verdensmesteren fra Sør-Korea i Canada tidligere i år. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Norge får nye landslagstrenere i taekwondo poomsae fra 1. februar 202330.12.2022 14:19:23 CET | Pressemelding

Ky Tu Dang, tidligere verdens- og europamester i poomsae, har blitt engasjert av Norges Kampsportforbund. Dang har en lang og imponerende karriere som trener bak seg, med erfaring fra landslaget i Danmark og andre nasjoner. Som assistenttrener vil han ha få med seg Kine Solvang Tellnes. Hun har en bachelor – og mastergrad innen idrett fra NTNU, og har erfaring som instruktør, landslagutøver, personlig trener og coach.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom