Ta en pinne med ispinnen
Alle liker is. Veldig mange liker øl. Har du noen gang tenkt på å kombinere disse to?

To gode ting en bedre enn én, mener Hans Ingi Tryggvason, daglig leder for Ringnes Brygghus og ekspert på å matche mat og øl.
– Forskjellige øltyper og is er noe du virkelig bør prøve i sommer. Ulike smaker i isen og enkelte øl kan gå fantastisk godt sammen, sier Tryggvason.
Han har smakt seg gjennom en rekke kombinasjoner, og anbefaler å starte med å prøve ut disse tre:
Sandwich Salt Karamell – Frydenlund Bayer/Munkholm Bayer
Denne er ny av året fra Diplomis, og treffer en trend. Salt karamell har raskt blitt en favorittsmak i is- og dessertverdenen, ifølge Tryggvason. Han anbefaler å prøve bayer til Sandwich Salt Karamell.
– Bayerøl har sine egne karamelltoner, og disse komplementerer smaken av isen. Dessuten har kullsyren i ølet en forfriskende og rensende effekt. Hvis du mot formodning skulle ha noe juleøl liggende fra i fjor, så er det også midt i blinken!
Dream Yoghurt-is & Sorbét – E.C. Dahls Passion Fruit Sour/Munkholm Weiss
– Denne pinneisen har sitrontrekk, og leverer masse frisk syrlighet som vil få deg til å smile bredt i sommersolen, mener Hans Tryggvason. Han anbefaler å prøve en Sour, som vil fremheve sitronen.
– E.C. Dahls Passion Fruit Sour er perfekt siden pasjonsfrukt er nydelig til akkurat denne isopplevelsen.
Ett alkoholfritt alternativ kan være Munkholm Weiss, som også har en lett syrlighet samt aroma preget av tropiske frukter.
Fruitero Mango – Frydenlund Juicy IPA/Munkholm Fruktig IPA
En ren saftis kan være et enda friskere alternativ når det er skikkelig varmt i været.
– Denne kan du matche med en av de mest populære spesialølene for tiden, nemlig en juicy IPA, eller New England IPA om du vil. Dette er en øltype med både aroma og smak av mango og sitrus. Ølet vil fremhevet frukten i isen, og isen vil fremhevet frukten ølet, sier Tryggvason.
Her finnes det også et godt alkoholfritt alternativ i Munkholm Fruktig IPA.
Ikke «drep» ølsmaken med kulde
Før du går i gang med smakingen, har Hans Ingi Tryggvason noen tips for at smaksopplevelsen av is og øl skal bli best mulig.
– Tenk temperatur på ølet. Hvis du ønsker at smaken av ølet skal fremtre litt ekstra godt, ta det ut av kjøleskapet i litt god tid, og server det når det er på rundt 10 til 12 grader, råder han.
Ideen er at ølet skal være med på å forlenge den gode smaken av sommerisen.
– Det kan høres rart ut, men det er derfor viktig at isen ikke er for kald – det kan «drepe» noen av smakene i ølet. Ta en bit av isen og la den smelte litt på tungen før du tar en slurk av ølet. Og nyt!
Kontakter
Hans Ingi TryggvasonDaglig leder for Ringnes Brygghus
Ølekspert med fokus på kombinasjonen av øl og mat.
Bilder








Om Ringnes
Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 900 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er et av verdens ledende bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange populære merkevarer!
Følg saker fra Ringnes
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Ringnes
Patricia Medina blir ny produksjonsdirektør i Ringnes18.12.2020 08:47:07 CET | Aktuelt
Patricia Medina går fra leverandørindustri til bryggeri når hun fra 1. mars 2021 starter i rollen som produksjonsdirektør i Ringnes AS. Patricia kommer fra stillingen som Vice President for Supply Chain Operations i Aker Solutions.
Ringnes har hasteprodusert nødparti med julebrus 16.12.2020 21:16:18 CET | Pressemelding
Ansatte ved bryggeriet har tatt i bruk alle døgnets timer for å få produsert opp nye partier med julebrus etter at de lørdag tilbakekalte alle glassflaskene som fortsatt var i markedet.
Tilbakekaller julebrus og eplemost tappet på 0,33l blank glassflaske12.12.2020 15:00:00 CET | Pressemelding
Ringnes har avdekket tilfeller med skader i flaskemunningen på 0,33l blanke glassflasker. Sett opp mot det store volumet av flasker i markedet er omfanget svært begrenset. Selskapet velger likevel å tilbakekalle produkter som leveres på de aktuelle flaskene som et føre var-tiltak.
Ringnes kutter ytterligere 190 tonn plast10.12.2020 07:00:00 CET | Pressemelding
Ringnes har slanket halvlitersflaskene sine med 2,6 gram. Totalt bidrar det til en årlig plastreduksjon på 190 tonn. Med dette grepet har Ringnes tatt et nytt og viktig skritt mot målet om å redusere plastforbruket med hele 1000 tonn innen utgangen av 2025.
Et steg i riktig retning for å stanse handelslekkasjen til Sverige1.12.2020 21:28:06 CET | Pressemelding
I dag ble det klart at Frp og regjeringen har kommet til enighet om å redusere avgiftsnivået på en rekke grensehandelsutsatte varer i neste års statsbudsjett. - Godt nytt for både norsk næringsmiddelindustri og statskassen, mener administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed.
Støtteerklæring til den norske utelivs- og serveringsbransjen17.11.2020 08:17:50 CET | Kronikk
Utelivs- og serveringsbransjen er en av de bransjene som først møtes av smitteverntiltakene. Men bransjen står bakerst i køen når fellesskapet gjør opp regningen i krisepakkene. Inn i andre bølge med nedstenging er tiden overmoden for å få på plass en kompensasjonsordning som faktisk hjelper bransjen gjennom krisen. Deretter bør de sikres like momsfordeler som resten av sine bransjekollegaer i reiselivsnæringen.
En seier for folkehelsen4.10.2020 16:57:34 CEST | Pressemelding
Regjeringen gjorde i dag kjent at de vil foreslå å innføre en differensiert avgift for drikkevarer. Avgiften innebærer at prisen på sukkerreduserte og sukkerfrie produkter reduseres. Ringnes er svært positive til den nye modellen som de omtaler som en seier for logikken og folkehelsen. Samtidig etterlyser selskapet sterkere lut for å ned omfanget av handelslekkasjen mot Sverige.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom