Universitetet i Bergen (UiB)

Syv SFF-finalister fra UiB

Del

Forskningsrådet inviterer syv fagmiljøer ved UiB videre til runde to i utlysningen om å bli Senter for fremragende forskning (SFF).

- Jeg er veldig stolt av at sju av søknadene fra våre fagmiljøer har kommet gjennom det første nåløyet. Jeg vil gratulere alle med innsatsen så langt, også de som ikke gikk videre. Det har vært gjort et formidabelt arbeid av alle involverte, sier UiB-rektor Margareth Hagen. 

Trangt nåløye

Av 161 innsendte søknader til Sentre for fremragende forskning (SFF) på landsbasis blir nå 36 invitert til siste runde av utlysningen, som innebærer å utvikle sin søknad videre frem mot søknadsfristen 15. september. Det melder Forskningsrådet på sine nettsider 11. juni.

- Dette er både gledelig og utrolig inspirerende, det å få lov å støtte opp under så mange fremragende forskningsmiljøer gir motivasjon. Nå er vi klar til å jobbe videre, dette er et resultat av et langsiktig og godt samarbeid med fagmiljø og fakultet, sier UiBs forsknings- og innovasjonsdirektør Benedicte Løseth

Fra Universitetet i Bergen har 7 av 25 innsendte søknader blitt invitert til runde to:

- UiB startet en prosess for langsiktig planlegging av nye SFF-initiativer i 2018. Nå vil vi gjøre det vi kan for å støtte fagmiljøene i å utvikle sine senterplaner frem til søknadsfristen i september, sier rektor Hagen, som understreker at SFF-ordningen fremmer fri og grensesprengende forskning.

-Status som Senter for fremragende forskning vil øke langsiktigheten i forskningen og heve kvaliteten ytterligere. Det vil også synliggjøre og styrke våre gode fagmiljøer og forskere internasjonalt, legger hun til.

Kontakter

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no
  • Sentre for fremragende forskning (SFF) skal fremme langsiktig forskning som har et stort potensial for banebrytende resultater, og har utlysninger hvert femte år. I fjor startet den femte utlysningsrunden av SFF. Utlysningen skjer i to trinn og skal resultere i cirka 11 nye sentre for fremragende forskning.

  • De nye SFF-ene blir kunngjort i juni 2022.

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom