Sony Music Norway

Syndig vakker single fra dePresno

Del

dePresno er aktuell med singelen og bekjennelsen "Church" fredag 26. februar, og NRK-satsningen "De neste" fra søndag 7. mars.

Church artwork (c) Ida Bjorvik
Church artwork (c) Ida Bjorvik

«Church oppfattes kanskje litt sånn halvcocky, selv om den egentlig handler om sårbarhet.» 

Etter et kort opphold på «Bitter St.» tar Bjarte dePresno Borthen oss med videre på reise til en metaforisk kirke hvor 24-åringen bekjenner sine synder og feil. 
Og kanskje er det litt eplekjekt å proklamere at man ikke er en helgen og heller ikke har planer om å prøve å bli en? 
Eller er det kanskje et slags mot i å våge å blottlegge seg fullstendig for at et grynende forhold kan starte uten noen form for staffasje? 

«Lyrisk leker låten med usikkerheten som kommer i det man er i ferd med virkelig å falle for noen. Når man grubler på om man e god nok. Blir han eller hon om de får se alle sidene dine, også de som er mørkere enn folk skulle tro?»

Det er ikke så enkelt når alt den andre sier, gjør og er virker så bra, og man sammenligner deres beste sider med sine egne dårligste.
En låt med dybde til å matche røsten, som vi nå etter hvert er bortskjemt med fra dePresno.
Og denne kom lekende lett?

«Hah. Nei, så absolutt ikkje. Det er den låten vi brukte desidert lengst tid på. Vi har endret toneart, tempo, rytme og instrumentering flere ganger en eg orker å telle.» forteller Bjarte. Faktisk ble den ikke engang ferdig mens de var i Ocean Sound Recordings. 

«Det ble ikkje sånn nei, men etter at vi kom tilbake til Bergen dro vi i Magnus Skylstad sitt hjemmestudio hvor vi endelig dro den i land. Og no er jeg litt redd for at eg må begynne å gå med hatt.»

Hatt? Vent, hva?
Hvordan kom vi fra en låt om sårbarhet, synd, kjærlighet og kirker til hodeplagg?

«Ta deg en lytt og se om du ikkje e enig i at produksjonen har tydelige James Bay referanser. Det har den i mitt hode i hvert fall.»

Snart blir det uansett en «ny hatt» for dePresno når den kritikerroste artisten og låtskriveren blir å se i NRK-satsningen «De neste».
Her tolker han, og en håndfull andre «ferskinger», låter fra etablerte artister som blant annet Ingebjørg Bratland, Lene Marlin og Magnus Grønneberg.

«Det å tolke andres låter e en stor utfordring. Det å finne meg selv i låter eg ikkje har skrevet har vært veldig spennende og eg gleder meg til å dele reisen og resultatet.»

Så, først skal vi altså ikke i kirken med «Church» fredag 26. februar, og deretter skru på NRK 1 søndager fra og med 7. mars.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Church artwork (c) Ida Bjorvik
Church artwork (c) Ida Bjorvik
Last ned bilde
dePresno (c) Ida Bjorvik
dePresno (c) Ida Bjorvik
Last ned bilde

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

3 x Spellemann-nominerte Musti slipper "mimi"16.4.2021 12:00:00 CEST | Pressemelding

20 år gamle Musti fra Tøyen har på flere måter blitt selve manifestasjonen på den neste generasjonen av norske rappere. De som tør å ta plass uten noen form for tilbakeholdenhet på ambisjonene, og som nekter å la seg sette i gammeldagse båser, enten det gjelder rapstil, opphav eller kjønn. I år, under ett år siden hennes artistdebut, er hun nominert til hele tre Spellemannpriser. I dag, dagen Spellemannprisen finner sted slipper hun passende nok låten «mimi», som står for «mama i made it».

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom