Accountor

Svindel på Finn.no: slik avslører du falske annonser

Del

I en seriøs jobbannonse vil de aldri be deg logge på BankID eller oppgi personnummer. Det har nylig blitt avslørt at jobbsøkere hos Finn.no til Norges største bank DnB har blitt bedt om å identifisere seg med BankID i forbindelse med ønske om å gjennomføre en bakgrunnssjekk som en del av rekrutteringsprosessen. Jon Even Sørlie, daglig leder i Accountor Rekruttering & Innleie sier: «Dette virker å fremstå som reelle bedrifter med bedriftsprofiler på Finn.no. Vi har også en slik bedriftsprofil på Finn.no og ønsker å være tydelige på at kandidater kan stole på oss. Kreative svindelforsøk vil vi alltid se eksempler på, og dette er vel et av de vi ikke har sett i Norge tidligere. I dette tilfellet bes det om personnummer. Hos oss har vi aldri behov for personnummer i forbindelse med å gjennomføre en rekrutteringsprosess»

Jon Even Sørlie, daglig leder i Accountor Rekruttering & innleie
Jon Even Sørlie, daglig leder i Accountor Rekruttering & innleie

Sørlie fortsetter: «I våre prosesser for å kvalitetssikre kandidater, har vi som mange andre rekrutteringsbyråer muligheten for å gjøre bakgrunnssjekk av kandidater. Når vi gjør det skjer det alltid i samarbeid med vår leverandør på akkurat dette, Semac. Bakgrunnssjekk fordrer et samtykke fra den som skal sjekkes, og samtykket skjer ALDRI gjennom ID portaler som BankID. Det er en rekke andre metoder vi også benytter for å verifisere kandidaters utdannelse, erfaring og faktisk oppgitt kompetanse, men ingen krever bruk av BankID.

Det eneste unntaket hvor BankID er benyttet er i forbindelse med signering av kommersielle avtaler for kunder, eller ansettelsesavtaler for konsulenter. Da skjer det gjennom en godkjent leverandør av denne typen tjenester. Vi oppgir alltid til kandidat og kunde når denne muligheten inntreffer. Også i disse sammenhengene er det alltid mulig å signere dokumenter på den tradisjonelle måten, dersom kunder eller kandidater heller ønsker det.»

Vi tar personvern og datasikkerhet på høyeste alvor, og ønsker å være tydelige på at alle kandidater skal føle seg trygge ved å være registrert som kandidat i våre systemer. Deres personvern tas på alvor og vi vil aldri i forbindelse med en rekrutteringsprosess som utgangspunkt har behov for at BankID skal benyttes, med ovennevnte unntak.

Vi oppfordrer alle jobbsøkere til å være årvåkne og kritiske til hva slags opplysninger om deg selv som du velger å gi fra deg i en rekrutteringsprosess. Vi har et tydelig regelverk i GDPR forordningen, og alle våre prosesser er hensyntatt de retningslinjene. Vår oppfatning er også at de fleste større og seriøse aktører i rekrutterings- og konsulentutleie bransjen tar dette på alvor og har ryddige rutiner på dette.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jon Even Sørlie, daglig leder i Accountor Rekruttering & innleie
Jon Even Sørlie, daglig leder i Accountor Rekruttering & innleie
Last ned bilde

Lenker

Om Accountor

Accountor
Accountor
Innspurten 1 A, 3. etg.
0663 Oslo

02714http://www.accountor.no

Accountor Rekruttering & Innleie spesialiserer seg på å bistå virksomheter med å rekruttere ledere og spesialister innenfor økonomi, regnskap, finans, lønn og HR feltet. I tillegg tilbyr vi også konsulenter for innleie innenfor disse fagområdene.

For mer informasjon om Accountor og våre tjenester innenfor Rekruttering og Innleie kan man se her: https://www.accountor.com/nb/tjenester/rekruttering

Følg saker fra Accountor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Accountor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Accountor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom