Fineart

Sverre Bjertnæs åpner høstsesongen hos Galleri Fineart.

Del

Sverre Bjertnæs’ åpner torsdag 29. august sin første retrospektive grafikkutstilling. Utstillingen vil gi en helhetlig presentasjon av kunstnerens grafiske produksjon fra han gikk i lære hos Nerdrum tidlig på 1990-tallet og frem til hans kritikerroste museumsutstilling på Haugar i år.

Tre figurer i en revolusjon
Tre figurer i en revolusjon

Sverre Bjertnæs’ grafiske produksjon kjennetegnes, som kunstnerskapet forøvrig, av eksepsjonelt godt håndverk og et mangfold av teknikker og kunstneriske uttrykk.

Bjertnæs refererer gjerne til sine arbeider som en fragmentert «strøm av bilder» med spor og referanser fra eget liv, såvel som populærkulturen og kunsthistorien.

Grafikk fra 1995 til 2019

Den retrospektive utstillingen strekker seg fra 1995 til 2019 med sentrale verk som Back on Boogiestreet, Delirium, Jacques Rigaut og Rainbow Crucifixion til Skulptur ved havet og det nyeste grafiske verket Tre figurer i en revolusjon. Utstillingen vil også inneholde et utvalg helt nye monotypier samt håndkolorerte serigrafier i storformat.

Rusmytologi

Motivene Back on Boogiestreet ble laget under Bjertnæs’ studieopphold i Nederland 2002-04. Tittelen refererer til Leonard Cohens sang ved samme navn, og var begynnelsen på Bjertnæs’ billedmessige fortelling om rusmytologi. Dette temaet fulgte Bjertnæs gjennom flere utstillinger, og koblingen mellom rus, kunst ogmytologi resulterte i flere store utstillinger. I teksten til Cohen valgte Bjertnæs å se dyrkningen av utenforskap og følelsen av å miste fotfeste.

Vi ser frem til å presentere Sverre Bjertnæs’ konsekvente streben etter endring og fornyelse av det grafiske formspråket gjennom hans 27 år lange karriere som kunstner.

Kontakter

Bilder

Tre figurer i en revolusjon
Tre figurer i en revolusjon
Last ned bilde
Back on Boogiestreet
Back on Boogiestreet
Last ned bilde
Rainbow Crucifixion
Rainbow Crucifixion
Last ned bilde

Om Fineart

Fineart
Fineart
Filipstad Brygge 2
0252 Oslo

22 01 24 20http://www.fineart.no

Fineart AS er gjennom nettsiden fineart.no og Galleri Fineart på Tjuvholmen, Nordens største portal for presentasjon, formidling og salg av kunst.

Selskapet omsetter for 50 millioner kroner per år, og har over 300.000 registrerte brukere på nettstedet og har over 120 000 besøk hver måned fra over 55.000 unike besøkende. Vi formidler hovedsakelig mest grafikk, men også maleri, skulptur, bøker, glasskunst, kunsthåndverk og tekstil. Fra 2004 frem til i dag har selskapet også snudd fra å være et auksjonshus for kunst på nett, til å bli et komplett kunsthus og galleri der mer en 50 % av omsetningen kommer fra fastprissalg.

Følg saker fra Fineart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fineart

Christian Houge, “Residence of Impermanence”, Galleri Fineart 7/3 – 24/3-194.3.2019 07:00:00 CETPressemelding

Christian Houges siste kunstprosjekt handler om å hylle naturen og livet mer enn det handler om døden. 7. mars åpner den anerkjente fotokunstneren dørene for sin andre separatutstilling i Galleri Fineart. Christian Houge har arbeidet med serien Residence of Impermanence i bortimot et tiår. Ideen til prosjektet fikk han i 2008 da han så det utbrente interiøret og de forkullede dyrerestene etter en brann i en eksklusiv butikk som formidler utstoppede dyr i Paris. Houge ble umiddelbart tiltrukket av symbolikken i møte mellom menneske og natur.

Stolte og begeistret presentere Galleri Fineart utstillingen "Save Me." Torsdag 8. november fylles galleriet med helter og skurker fra Eivind Blakers tegneserieverden.5.11.2018 13:19:36 CETPressemelding

Eivind Blaker er sterkt influert av amerikansk kultur fra han som barn ble sugd inn i en tegnet verden av helter og antihelter via tv, film og tegneserier fra bladkiosken hjemme på Stathelle. Da som nå, var han mest opptatt av det visuelle og han har alltid ønsket å forsterke uttrykket og gi det tegnede mediet enda mer liv!

Ektepar jubilerer og debuterer: Vil la kunsten vise vei i miljøspørsmålet9.10.2018 11:05:43 CESTPressemelding

Kunstneren Gunilla Holm Platou og ektemannen Eivind Stoud Platou deler et brennende engasjement for miljøet, og bruker verdens miljøutfordringer som katalysator for kunsten. Håpet er at kunsten kan inspirere flere til å gjøre de riktige valgene i hverdagen. Torsdag 11. oktober åpner den felles utstillingen «KURIOSA», som markerer Gunillas 15 år som kunstner, og ektemannens debut som kunstner hos Galleri Fineart på Tjuvholmen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom