Story House Egmont

Sverige og Danmark blir med på Ragnarok!

Del

Samtidig som andre bok av den prisvinnende serien Ragnarok kommer ut her til lands, lanseres bok 1 i Sverige, samt at rettighetene også er solgt til Danmark!

Andre bok i Ragnarok-serien er klar for å møte sine mange lesere!
Andre bok i Ragnarok-serien er klar for å møte sine mange lesere!

I kampens kulde!
Ragnarok er nemlig en barnebokserie med handling fra et norrønt fantasyunivers! Vikinggutten Ubbe mister moren sin når den fryktelige Fenrisulven angriper landsbyen. Fire år senere dukker guden Loke opp i ravneskikkelse. Han overtaler Ubbe og stavmesteren Thyra til å bli med for å fange beistet – mot en fyrstelig belønning. På reisen møter trekløveret på både farer og hindringer. Den verste kommer i form av en merkelig og kampglad viking, Blåtann jarl. Etter en utveksling av fornærmelser, utfordres Ubbe til tvekamp – en dødelig strid kalt Fimbulvinter. 

Vokser opp med Ragnarok!
– Selv vokste jeg opp med Donald, og mange av dagens barn kommer til å si at de vokste opp med Ragnarok, sier redaksjonssjef i Egmont, Tormod Løkling.
– De beste fortellingene er de som tar seg selv på alvor, men likevel ikke blir selvhøytidelige. Helten må gjerne utkjempe vettløse bataljer mot overveldende odds, men hvis ikke en gud i ravneskikkelse samtidig kommenterer at sveisen hans er ute å kjøre, så faller noen av lasset. Helgheim balanserer humor og alvor som en østeuropeisk sirkusartist i tegneserieromanene sine, sier Løkling.

Odin Helgheim kommer fra Sandefjord, men bor i Oslo. Han er utdannet grunnskolelærer, men jobber nå fulltid som serieskaper. Planen fremover er å minst lage en Ragnarok-bok i året.
– Det vi ser så tydelig er at barn aldri har sluttet å la seg oppsluke av tegneserier. De må bare oppdage dem i bokform. Og så må bøkene selvsagt engasjere og underholde. Men det gjør virkelig slike episke bøker som Ragnarok-serien, sier Tonje Tornes, redaktør i Egmont. 

«For et eventyr! Boka er perfekt for oss som liker spenning og gnistrende tegninger! Odin Helgheim tar oss med til et univers der norrøn mytologi smelter sammen med japansk tegneserietradisjon på en forfriskende måte. Jeg gleder meg til fortsettelsen!»
– Hans Jørgen Sandnes, illustratør, animatør og tegneserieskaper, blant annet kjent for «Krypto» og «Detektivbyrå nr. 2».

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Boktrailer!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Andre bok i Ragnarok-serien er klar for å møte sine mange lesere!
Andre bok i Ragnarok-serien er klar for å møte sine mange lesere!
Last ned bilde
Fimbulvinter er klar for bokhøsten!
Fimbulvinter er klar for bokhøsten!
Last ned bilde

Lenker

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom