Grappa Musikkforlag AS

Svensk-Norsk supertrio er ute med sitt debutalbum i dag!

Del

Eriksson/Myhr/Malmström er en nystartet svensk/norsk trio som spiller nykomponert folkemusikk på gitar, hardingfele og klarinett/bassklarinett. Med innslag av improvisasjon og stemmeføring basert på teknikker lånt fra kontrapunkt har trioen funnet frem til et spennende musikalsk uttrykk. I dag slipper de sitt debutalbum "För sola skin’ på tak" bestående av 9 nydelige komposisjoner signert Thomas Eriksson.

Helga Myhr, Thomas Eriksson, Anna Malmström. Foto: Fredrik Fridlund.
Helga Myhr, Thomas Eriksson, Anna Malmström. Foto: Fredrik Fridlund.

“Ny svensk-norsk supertrio! Utsökt, modern folkmusik som vi vill höra mer av.”  - Lira Musikmagasin.

Lytt her

Thomas Eriksson har lenge spilt på den svenske og norske folkemusikkscenen i mange ulike prosjekter, men er nå endelig å se med eget band. Med dette prosjektet ønsker han å løfte frem gitaren som melodiinstrument og gi rom til klanger og fri improvisasjon. Gitarens melodiske og stemmeførende rolle tilfører folkemusikken en ny nyanse der hardingfela og klarinetten går utenfor sine roller som melodiinstrument og bidrar med improviserte lydbilder og kontrapunktiske akkompagnement. Thomas forteller: 

«Jeg så etter en instrumentering der vanlige melodiinstrumenter også kunne tilføre et spennende akkompagnement når gitaren fører melodien. Når jeg hørte Helga Myhrs soloplate som inneholder mye improvisasjon og klanger, innså jeg at det var akkurat det jeg leitet etter. Jeg har alltid likt klangen av hardingfele og bass-klarinett sammen, og ønsket å kunne skrive et trestemmig arrangement med tilgang til en god bass. Da var det et selvfølgelig valg å spørre Anna Malmström 

Thomas Eriksson er en gitarist og komponist som hovedsakelig jobber med nordisk folkemusikk. Etter han tok eksamen på Högskolan för Musik och Drama i Göteborg 2016, har han jobbet som teatermusiker i 11 oppsetninger på det anerkjenteVästenå Teater og frilanser med prosjekter som blant annet Eriksson/Myhr/Malmtsröm, GKN5 og teaterforestillingen «Kven var Odin», som han også har komponert musikken til.  

Klarinettisten Anna Malmström er en folkemusiker sprunget ut fra den urbane folk- og verdensmusikkscenen i Sverige. Med den nordiske folkemusikken nært hjertet omfavner hun både Øst-Europeiske melodier, jazzy soloer som poetiske taksim-improvisasjoner med inspirasjon fra ottomansk musikkultur. Med Annas store nysgjerrighet og rike klangfarger finner hun stadig nye uttrykksmåter. Siden 2014 har hun turnert med band som Sallyswag, GKN5, Världens Band, Ale Möllers Zenomania, Erik Dahl Ensemble for å nevne noen. 

Hardingfelespiller og sanger Helga Myhr debuterte som soloutøver med albumet «Natten veller seg ut» (Motvind Records, 2019). Musikken viser utforskende og frie tolkninger av folkemusikken fra Hallingdal, og mottok nominasjon til Spellemannprisen. Myhr medvirker også på en rekke andre prosjekt og er i tillegg fast medlem i grupper som Kvedarkvintetten, Morgonrode, improduo sammen med Tanja Orning og Dei kjenslevare. I 2020 komponerte hun tingingsverket Andsyning til Osafestivalen som også slippes på Heilo i 2022.

Release: 16.09.2022
Artist: Eriksson / Myhr / Malmström
Tittel: För Sola Skin' På Tak
Kat.nr.: HCD7382
Plateselskap: Heilo

KONSERTER:
22/09 Riksscenen, Oslo
23/09 Stallet, Stockholm
29/09 Hilme året rundt
10/11 World Sessions, Göteborg
06/01 Trad Session, Fredrikstad

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Helga Myhr, Thomas Eriksson, Anna Malmström. Foto: Fredrik Fridlund.
Helga Myhr, Thomas Eriksson, Anna Malmström. Foto: Fredrik Fridlund.
Last ned bilde
Cover: Eriksson/Myhr/Malmström - "För Sola Skin' På Tak". Cover foto: Johan Blomqvist. Cover design: Julia Stenber.
Cover: Eriksson/Myhr/Malmström - "För Sola Skin' På Tak". Cover foto: Johan Blomqvist. Cover design: Julia Stenber.
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap.

Grappa Musikkforlag har gitt ut over tre tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids and Media om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider også med Norsk Komponistforening om innspilling og utgivelse av norsk samtidsmusikk på lablene Aurora og Hemera og med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom