Altibox

Svein Arild skal styre Altibox’ satsing på utenlandske fiberforbindelser

Del

Svein Arild Ims blir direktør for Altibox Carrier som forvalter Lyse-konsernets internasjonale kommunikasjonsvirksomhet mot operatør- og datasentermarkedet.

Svein Arild Ims er fra og med 1. mars direktør i Altibox Carrier.
Svein Arild Ims er fra og med 1. mars direktør i Altibox Carrier.

Altibox Carrier ble nylig etablert som eget forretningsområde da det var behov for å strømlinjeforme organisasjonen innen et stadig mer omfattende segment. Svein Arild Ims kommer fra stillingen som salgssjef og er allerede godt involvert i konsernets pågående aktiviteter for å sørge for flere føringsveier for datakommunikasjon ut av landet.

I november ble åpningen av en ny fiberforbindelse mellom Hirtshals og Larvik – SkagenFiber – markert, og sommeren 2021 skal det legges ny fiberkabel mellom Newcastle og Stavanger.

- Jeg ser virkelig frem til å lede det viktige arbeidet med å styrke den nasjonale forsyningssikkerheten, sier Svein Arild Ims som kommer fra Sandnes og har bakgrunn som siviløkonom. Han vil få en operativ lederrolle og fortsatt ha salgsansvar når han trer inn i direktørstillingen 1. mars.

Det er viktig at det etableres flere gode forbindelser mellom Norge og andre land slik at datatrafikken kan flyte alternative veier dersom en eller flere forbindelser blir brutt enten som følge av uhell, eller bevisste angrep. Både SkagenFiber og den nye fiberkabelen til England utgjør en viktig del av et europeisk fibernettverk Altibox holder på å etablere.

- De nye forbindelsene vil ikke bare gi lynrask dataforbindelse og lavere tidsforsinkelse til de europeiske markedene. Samtidig åpnes muligheter for kraftig vekst innen dataindustrien ettersom datasenteraktørene er avhengige av leveringssikkerhet for å sikre driftskritiske tjenester, sier konserndirektør Tele, Toril Nag i Lyse, industrikonsernet som eier Altibox.

Verden trenger å øke datasenterkapasiteten i tråd med den økende digitaliseringen av samfunnet og digitale teknologier kan ifølge Exponential Roadmap bidra til å kutte globale utslipp med 15 % innen 2030. For å oppnå en slik utslippsreduksjon er det viktig at utbyggingen av datasenterkapasiteten blir så bærekraftig som mulig. Dette sikres ved å drive datasentrene med fornybar energi samtidig som man finner gode løsninger for håndtering av spillvarme.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Svein Arild Ims er fra og med 1. mars direktør i Altibox Carrier.
Svein Arild Ims er fra og med 1. mars direktør i Altibox Carrier.
Last ned bilde

Om Altibox

Altibox
Altibox
Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

https://www.altibox.no

Altibox har levert internett-, tv- og telefonitjenester over fiber siden 2002. Gjennom samarbeid med regionale og lokale fiberleverandører har Altibox-partnerskapet til sammen over 740.000 aktive kunder hvorav om lag 50 000 er tilhørende i Danmark. Det betyr at rundt 1,7 millioner mennesker bruker tjenester fra oss. Altibox er Norges største leverandør av fiberbredbånd.

Mange av de lokale Altibox-leverandørene er kraftselskaper. Deres lokalkunnskap og lokale tilstedeværelse har vært helt avgjørende for oss. De har flere tiårs erfaring med å bygge bunnsolid infrastruktur, og vet hvordan de skal ta vare på kundene – år etter år. Elleve år på rad har Altibox-partnerskapet hatt de mest fornøyde og lojale kundene på bredbånd, ifølge den uavhengige EPSI-undersøkelsen. Altibox er også bransjevinner i Norsk Kundebarometer innenfor både TV- og bredbåndsleverandører.

Gjennom forretningsområdet Altibox Carrier leveres internasjonale kommunikasjonstjenester til datasentervirksomheter og operatørmarkedet. Altibox Carrier er i ferd med å etablere en helhetlig europeisk nettverksstruktur som knytter Norge sammen med de sentrale datatrafikknytepunktene på kontinentet. Virksomheten innebærer investeringer i undersjøiske fiberkabler til utlandet; mellom Larvik og Hirtshals og mellom Stavanger og Newcastle. 

Følg pressemeldinger fra Altibox

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Altibox på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Altibox

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom