Virke

Svak avslutning på året i byggevarehandelen

Del
Byggevarehandelen falt med 1,5 prosent i 3. tertial 2022 sammenlignet med 3. tertial 2021.
Aslaug Koksvik, direktør for Virke byggevare.
Aslaug Koksvik, direktør for Virke byggevare.

Klare geografiske forskjeller 

Det var klare geografiske variasjoner i byggevarehandelen i årets siste tertial. Nedgangen var størst i Innlandet og Oslo, men også resten av Østlandet og Agder så en nedgang i omsetningen. Byggevarehandelen gikk opp i øvrige deler av landet, og klart mest i fylkene Rogaland og Vestland.

- For første gang på lang tid faller både proff- og privatsegmentet for byggevarer samtidig, sier Aslaug Koksvik, direktør for Virke Byggevarehandel.

I kjølvannet av den kraftige veksten under pandemien, har forbrukermarkedet sett negative vekstrater siden høsten 2021. I 3. tertial 2022 var nedgangen 1,7 prosent
sammenlignet med 3.tertial året før.

Den fulle tertialrapporten ligger vedlagt nederst i pressemeldingen

Renter, strømpris og boligsalg

- Redusert kjøpekraft, renteoppgang og større usikkerhet påvirker forbrukermarkedet negativt, sier Koksvik.

Etter en periode med solid vekst i proffmarkedet, primært drevet av oppgang i byggevareprisene, falt også dette markedssegmentet i årets siste fire måneder. Nedgangen i
proffsalget var 1,4 prosent i forhold til 3.tertial 2021.


- Virke venter en markert nedgang i omsetningen til byggevarehusene i 2023. Det økte rentenivået, høye strømpriser og en svekkelse av boligmarkedet gjør at vi tror den
negative utviklingen forsterkes fremover, avslutter Koksvik.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Aslaug Koksvik, direktør for Virke byggevare.
Aslaug Koksvik, direktør for Virke byggevare.
Last ned bilde

Dokumenter

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for arbeidsgivere i handels- og tjenestenæringen. Det er næringer som står for halvparten av verdiskapingen i Norge. Vi kjemper for våre 25 000 medlemsvirksomheter slik at de er rustet for morgendagen, fordi deres utfordringer er våre utfordringer. 

Følg pressemeldinger fra Virke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom