Avinor

Svært få reiser ut av landet

Del

Avinors trafikktall for mars.

Totalt ble 914 727 flyreiser foretatt over Avinors lufthavner i mars. Dette er en nedgang på 54 prosent sammenlignet med samme måned i 2020, og en nedgang på nær 80 prosent sammenlignet med normalåret 2019.

Totalt 38 450 flybevegelser ble foretatt i mars, en nedgang på 16,6 prosent vs. samme måned i 2020, og en nedgang på nesten 41 prosent sammenlignet med 2019.

Svært få reiser ut av landet

For hele Avinor var innlandstrafikken godt over fjorårets påske med en økning på 229 prosent, spesielt på utreisedagene fram mot palmesøndag så var trafikken stor. Mot «normalpåsken 2019» var tallene imidlertid lave med en nedgang på 61 prosent.

For utlandstrafikken var nedgangen stor. Målt mot påsken 2019 var nedgangen på utenlandstrafikken hele 96 prosent.

- Avinors prognoser for påskeperioden ble utarbeidet før de strengere reglene for karantenehotell ble innført, dermed endte trafikken på utland 32 prosent lavere enn forventet. Dette tyder på at anmodningene og de strengere tiltakene til myndighetene fungerte, sier Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Lenker

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom