Norges Rytterforbund

Suveren Grand Prix-seier til Ingrid Gjelsten i Stockholm

Del
På Stockholm Olympiastadion, omgitt av verdens beste ryttere, gikk Ingrid Gjelsten helt til topps i Grand Prix-klassen over 1,50 m høye hinder for U25-ryttere.
Ingrid Gjelsten og Jackson vd Bisschop                    Foto: GCL
Ingrid Gjelsten og Jackson vd Bisschop Foto: GCL

Ingrid Gjelsten fra Drammen og Omegn Rideklubb var en av fem ryttere som klarte feilfri runde i grunnomgangen og gikk videre til omhopping i klassen Lövsta Future Challenge, en klasse for unge ryttere i alderen 18-25 år. Drammensrytteren og hennes hest Jackson vd Bisschop hadde presset på seg da de red ut som helt siste startende i klassen, men Ingrid red for å vinne og galopperte over målstreken nærmere et halvt sekund før andremann, Sara Vingralkova fra Tsjekkia.

Ingrids seier ble godt fulgt opp av hennes eneste norske medrytter – Mira Høidal på hesten Boleybawn Aasha fra Fredrikstad som også hun kom til omhopping, med en femteplass som resultat.

-Det var veldig gøy å vinne – det var stort å vinne her, stråler Ingrid etter seieren. Hennes første forklaring til toppresultatet rettes mot hennes firbente partner: - Jackson var veldig flink!

Hun legger til: - Og så var det veldig gøy med Mira!

Den italienske banebyggeren hadde satt opp en teknisk utfordrende bane for de unge rytterne. – Den var vanskelig, men alt klaffet rett og slett, sier Ingrid enkelt.

Da Ingrid red ut som sistemann, var det med ambisjonen om å gå helt til topps. – Jeg tenkte bare at det var å gå for å vinne. Jeg var den eneste som red innenfor etter kombinasjonen, og jeg tror det var det som gjorde det.

Ingrid, som siden januar i år har hatt base hos rytterparet Marlon Modolo Zanotelli og Angelica Augustsson i Belgia, ser nå fremover. Målet er EM for unge ryttere i Vilamoura, Portugal 18.-25. juli.

Det har gått totalt tre U25 klasser i Stockholm, og Ingrid ble også plassert som nummer 10 lørdag i en 1,50 m klasse.

U25-klassene har vært en del av stevneprogrammet til Global Champions League/Global Champions Tour, en verdensomspennende tour der de aller beste rytterne deltar både individuelt og som lag, på tvers av nasjoner.

Link til resultater Lövsta Future Challenge International Jumping U25 Grand Prix: