IMDi

Sunndal kommune vinner Bosettings- og integreringsprisen 2020

Del

Sunndal får prisen for sitt gode arbeid med bosetting og integrering av flyktninger. Kommunen stakk av med prisen i konkurranse med fem andre kommuner: Asker, Gjøvik, Randaberg, Tromsø og Voss.

- Sunndal kommune er en liten kommune. Det viser at det ikke er størrelsen på kommunen som er avgjørende for godt integreringsarbeid. Kommunens gode arbeid med inkludering og kvalifisering av flyktninger over tid fortjener honnør, sa Libe Rieber-Mohn, direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoiratet (IMDi), under årets digitale prisutdeling av Bosettings- og integreringsprisen. 

Årets vinner har tidligere vært nominert to ganger, både i 2013 og 2015. Det viser at dette er en kommune og et lokalsamfunn som har gjort en solid innsats over lang tid. Det at de har jobbet målrettet med bosetting, kvalifisering og inkludering av flyktninger i en årrekke gir nå uttelling.

Juryens begrunnelse

Juryen fremhever at årets vinner kan skilte med integrering som et hovedsatsningsområde, og at det er godt forankret i både politisk og administrativ ledelse i kommunen. Kommunen er fremoverlent og har tydelige mål i sine planer og strategier. De har mål om at flyktningene skal få en varig tilknytning til arbeidslivet og tett samarbeid med næringslivet. Juryen har også vektlagt i sin begrunnelse at kommunen er spesielt dyktig på å kvalifisere for overgang til videregående utdanning. Deltakere i utdanningsrettede løp kan ta videregående skole og fagbrev i ett. I tett samarbeid med fylkeskommunen. På menyen står både helse og oppvekstfag, helsefagarbeider, barne- og ungdomsarbeider og byggfag.
Kommunen sier selv om sitt eget tilbud til flyktninger: Introduksjonsprogrammet skal være flyktningers første arbeidsplass, med et heldagsprogram og regler som ellers i norsk arbeidsliv. Dette er en god tilnærming

Bosettings- og integreringsprisen (tidligere kun bosettingsprisen) ble opprettet og delt ut av IMDi for første gang under integreringskonferansen i Bergen i 2008. Prisen har siden den gangen blitt delt ut årlig. Bosettings- og integreringsprisen 2020 ble delt ut under den siste sendingen fra bosettingsuken 2020.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om IMDi

IMDi
IMDi
Tollbugata 20
0152 OSLO

24 16 88 00http://www.imdi.no

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) skal gjennomføre regjeringens integreringspolitikk. IMDi er underlagt Kunnskapsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra IMDi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IMDi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IMDi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom