Nærings- og fiskeridepartementet

Styrker sjøsikkerheten i Arktis

Del

En ny samarbeidsplattform for maritim arktisk kompetanse er nå etablert. Maritimt Forum Nord skal ha den daglige ledelsen. Målet er styrket arktisk maritim kompetanse og økt sikkerhet for skipsfarten i Arktis.

Næringsminister Iselin Nybø.
Næringsminister Iselin Nybø.

– Oppdatert arktisk maritim kompetanse er viktig for at skip skal kunne drive forsvarlig, bærekraftig og effektivt i polare farvann. Samarbeidet skal bidra til at opplæringen av våre sjøfolk er bedre tilpasset forholdene i disse områdene, sier næringsminister Iselin Nybø. 

På oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet har Maritimt Forum Nord, i samarbeid med den maritime næring og utdanningsinstitusjoner, etablert en såkalt arktisk maritim kompetansenode.

Vil gi tettere samarbeid

I årene som kommer forventes en økning av skipstrafikken i polare områder. Etableringen vil gi maritim næring og utdanningsinstitusjoner et tettere samarbeid og tilrettelegge for skreddersydd opplæring for sjøfolk som arbeider på skip i disse krevende farvannene. 

Samarbeidsplattformens styringsgruppe har representanter fra den maritime næring, sjømannsorganisasjonene, Nord universitet, Universitetet i Tromsø- det arktiske universitet og Nordland fagskole.

Finansieringen fordeles likt mellom næringsaktørene og staten, der Nærings- og fiskeridepartementet bidrar med inntil 1,5 millioner kroner pr. år over tre år.

Bilder

Næringsminister Iselin Nybø.
Næringsminister Iselin Nybø.
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom