Entra ASA

Styrker satsningen på Helsfyr

Del

(Oslo, 14. juni 2021) Entra kjøper Fyrstikkalléen 1 på Helsfyr for 2,4 milliarder og befester med dette posisjonen som en ledende eier og utvikler av kontoreiendommer i området. — Eiendommen har en av de mest attraktive beliggenhetene på Helsfyr som er en av våre definerte strategiske eiendomsklynger, sier Sonja Horn - administrerende direktør i Entra ASA.

Fyrstikkalléen 1 var ferdigstilt i 2020 og har et totalareal på 39.640 kvadratmeter. Eiendommen består av tre bygningskropper sammenføyd i en atriumsløsning i første etasje. Byggets arkitektur gir fleksibilitet og profileringsmulighet for leietakere av ulike størrelser og er 100 prosent utleid.

Fyrstikkalléen 1 ligger i umiddelbar nærhet til Entras eksisterende bygningsmasse ved kontorklyngen på Helsfyr, noe som gir stordriftsfordeler innen forvaltning, drift og utleie, og gir leietagerne god service fra et dedikert team som allerede har god kjennskap til området og eiendommene.

— Med over 100.000 kvadratmeter i nye bolig- og næringsprosjekter under planlegging er Helsfyr et område i sterk vekst. Denne utviklingen vil forsterke Helsfyr som kontordestinasjon, og også bidra til å gjøre Helsfyr til et mer attraktivt boområde med urbane kvaliteter og attraktivt bygulv. Dette tror vi vil bli spesielt viktig i området omkring Fyrstikktorget, uttaler Horn.

Entra vurderer at Fyrstikkalléen 1 vil bli enda mer attraktiv i årene som kommer, da eiendommen ligger i nærheten av Fyrstikktorget, som sannsynligvis forblir og forsterkes som, det kommersielle og kommunikasjonsmessige tyngdepunktet på Helsfyr. Videre vil denne type kontorlokaler representere et godt langsiktig utleieprodukt for offentlige leietakere med fokus på konkurransedyktige leienivåer sammenlignet med alternativer i Oslo sentrum.

Satser stort på Helsfyr

Ikke langt fra eiendommen i Fyrstikkalléen 1 planlegger Entra å oppføre et nytt kontorbygg langs Strømsveien mellom Helsfyr Panorama og Fredrik Selmers vei 4. Det nye bygget blir på totalt 20.000 kvadratmeter fordelt på 12 etasjer og en takterrasse.

En viktig del av prosjektet for det nye kontorbygget vil bli tilrettelegging av en park mot nordvest. Dette blir et kjærkomment grønt tilskudd til Helsfyrs nærområde og vil opparbeides med flotte kvaliteter som vannspeil, gangveier og benker som skaper et flott møtepunkt og rekreasjonsområde.

— Fra før har Entra tre eiendommer på Helsfyr, og med kjøpet av Fyrstikkalléen 1 og prosjektet langs Strømsveien ligger forholdene godt til rette for en videreutvikling av tilbudet vårt på Helsfyr, sier Horn.

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Entra, telefon: 915 39 846, epost: stj@entra.no

Bilder

Om Entra ASA

Entra ASA
Entra ASA
Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

21 60 51 00https://entra.no/

Entra er et av Norges ledende selskaper innen forvaltning og utvikling av næringseiendommer. Entra eier og drifter omtrent 90 bygg, med et samlet areal på omlag 1,3 millioner kvadratmeter, i Oslo og omegn, Bergen, Stavanger og Trondheim. Entra har en solid kundeportefølje med en høy andel offentlige leietagere. Selskapets forretningsstrategi er å være ledende på kundeopplevd kvalitet, levere lønnsom vekst og å være miljøledende i bransjen.

Følg pressemeldinger fra Entra ASA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Entra ASA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Entra ASA

Entra og Linstow kjøper ut Bane NOR Eiendom fra OSU30.6.2021 15:20:22 CEST | Pressemelding

(Oslo, 30. juni 2021) Bjørvika er det største byutviklingsprosjektet i Norge i nyere tid og er allerede et av Norges mest attraktive bolig- og næringsområder. Bak satsingen står Oslo S Utvikling (OSU), hvor Entra og Linstow nå kjøper ut Bane NOR Eiendom sin eierandel for 950 millioner. Samtidig gjøres det klart for 800 nye boliger, handel, serveringssteder og kulturattraksjoner ved fjorden i Bjørvika, til glede for beboere og besøkende.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom