Helse Sør-Øst RHF

Styrker rådgivning om spiseforstyrrelser

Del

Helse Sør-Øst RHF tildeler én million kroner for å styrke arbeidet med rådgivning og veiledning om spiseforstyrrelser. – Midlene skal gå til tiltak som retter seg mot brukere og deres pårørende, sier viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Jan Frich.

Viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Jan Frich.
Viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Jan Frich.

Midlene skal brukes til rådgivning og kurs for brukere, pårørende og andre, samt individuelle samtaler med personlig oppfølging. Støtten er et supplement til spesialisthelsetjenestens behandlingstilbud til personer med spiseforstyrrelser. 

Tildelingen går til

  • Mental Helse Ungdom (200 000 kroner)
  • ROS – Rådgivningstjenesten for spiseforstyrrelser (400 000 kroner)
  • Spiseforstyrrelsesforeningen (400 000 kroner)

– De tre organisasjonene har litt ulike tilbud, og de utfyller hverandre på en god måte, sier Jan Frich. Han sier at brukerorganisasjonene og rådgivningstjenester er et viktig supplement til det øvrige tjenestetilbudet.

– Vi ser en økning i henvisninger av pasienter med spiseforstyrrelser. Behandlingskapasiteten i helsetjenesten er styrket, men vi mener også det er viktig å bidra til å styrke tilbudet om rådgivning til pasienter, pårørende og andre, sier Frich.

Nøkkelord

Bilder

Viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Jan Frich.
Viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Jan Frich.
Last ned bilde

Om Helse Sør-Øst RHF

Helse Sør-Øst RHF
Helse Sør-Øst RHF
Parkgata 36
2317 Hamar

62585500https://www.helse-sorost.no/

Helse Sør-Øst RHF (regionalt helseforetak) er er av fire regionale helseforetak i Norge og eier de 11 statlige helseforetakene i regionen.

Helse Sør-Øst RHF sørger for spesialisthelsetjenester til 2,9 millioner mennesker i fylkene Agder, Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken.  

Følg pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Helse Sør-Øst RHF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Helse Sør-Øst RHF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom