Fremtind

Studentfester kan bli dyrt

Del

Alkoholsøl og tyverier er ikke uvanlig når det er studentfest i kollektivet. Det kan bli dyrt for studentene. En ny undersøkelse viser nemlig at unge mellom 18 og 24 år ikke har oversikt over forsikringene sine og hva de dekker.

Vannskader grunnet alkoholsøl og tyveri av forbrukerelektronikk på studentfester er en gjenganger. Foto: Tobias Tullius/ Unsplash
Vannskader grunnet alkoholsøl og tyveri av forbrukerelektronikk på studentfester er en gjenganger. Foto: Tobias Tullius/ Unsplash

Nær halvparten av respondentene mellom 18 og 24 år oppgir at de ikke har god oversikt over forsikringene og hva de dekker. Det kommer frem av en ny undersøkelse Respons Analyse har gjennomført for Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

– Det er ikke overraskende at det er de yngste som har dårligst oversikt over forsikringene sine og hva de dekker. Det er jo først når de flytter hjemmefra eller kjøper sin første bil eller bolig at de blir oppmerksomme på at forsikring er smart, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind.

De eldste, over 55 år, har best kontroll på forsikringene og hva de dekker av hendelser. Hele 93 prosent i gruppen mellom 55 og 64 år oppgir dette. I tillegg viser undersøkelsen av menn har noe mer oversikt enn kvinner.


Skader etter studentfester en gjenganger

Vannskader grunnet alkoholsøl og tyveri av forbrukerelektronikk på studentfester er en gjenganger, og forsikringsselskapet registrer mange slike saker.

– Foreldrene bør kanskje spandere forsikring på de unge fremfor klær eller i tillegg til Billy-kommoden til studenthybelen. Det kan fort vise seg å være lønnsomt på sikt. I alle fall for foreldrene når den fraflyttede studenten ikke har råd til å kjøpe ny laptop eller mobiltelefon, sier Nielsen.

I et studentkollektiv må hvert medlem av kollektivet ha sin egen innboforsikring.


Sjekk foreldrenes forsikringer

De som flytter hjemmefra for studier oppfordres til å sjekke hva foreldrenes forsikringer dekker. Barn som bor borte fra foreldrene på grunn av utdanning eller førstegangstjeneste, og ikke har meldt adresseendring, kan være dekket av foreldrenes innboforsikring. 

– Alle, også unge studenter, eier mye mer enn de tror. Laptopen, bunaden, alle merkeklærne og ski og sykler - det blir i hele tatt store summer å erstatte på egen hånd om noe skulle skje, sier Nielsen.

Ungdom som skal flytte hjemmefra bør i alle fall ha innboforsikring og reiseforsikring. I reiseforsikringen er det en ulykkesforsikring som dekker de aller fleste ulykker hele døgnet.

Barn, under 20 år, som bor og har folkeregistrert adresse hos begge eller én av foreldrene er dekket av foreldrenes reiseforsikring. Men, når de fyller 20 år eller flytter hjemmefra før dette så bør de ha egen reiseforsikring.

– Det er mye som kan skje på reise til og fra studiesteder og fester, som tyveri av verdisaker, sier Nielsen.Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vannskader grunnet alkoholsøl og tyveri av forbrukerelektronikk på studentfester er en gjenganger. Foto: Tobias Tullius/ Unsplash
Vannskader grunnet alkoholsøl og tyveri av forbrukerelektronikk på studentfester er en gjenganger. Foto: Tobias Tullius/ Unsplash
Last ned bilde
Vannskader grunnet alkoholsøl og tyveri av forbrukerelektronikk på studentfester er en gjenganger. Foto: 
Priscilla Du Preez/ Unsplash
Vannskader grunnet alkoholsøl og tyveri av forbrukerelektronikk på studentfester er en gjenganger. Foto: Priscilla Du Preez/ Unsplash
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind
Fremtind
Postboks 778 Sentrum
0106 Oslo

http://www.fremtind.no

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Forsikring eier Fremtind Service. Fremtind Service er Norges største AutoPass-utsteder med 750 000 AutoPass-kunder. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom