Utleiemegleren

Studentene jakter for tiden på store leiligheter som egner seg for kollektiv, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.

Del

Oslo:

Det kostet nå i snitt 9740,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 0,8% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 5,6%.

For en 2-roms kostet det i snitt 12.846,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en nedgang på 1,3%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,6%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.921,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er dette en nedgang på 0,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,5%.

- Vi merker at studentene er på boligjakt og vi får mange henvendelser der de er på utkikk etter større leiligheter som de kan leie sammen i kollektiv. Når Samordna opptak blir klargjort i juli forventer vi enda større pågang fra studenter. Dyre boliger med høy standard er også lett omsettelige om dagen. Vi er inne i årets beste periode og markedet er generelt bra, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck.

Bergen

For en 2-roms kostet det i snitt 11.142,- kroner. Dette er en nedgang på 0,2% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 0,2%.

For en 3-roms kostet det i snitt 13.072,- kroner. Dette er en nedgang på 7,7% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 3,9%.

- Nå er høysesongen på leiemarkedet her og vi opplever god respons på de fleste av våre annonserte boliger. Vi hatt veldig mange henvendelser fra grupper av studenter når vi har lagt ut leiligheter med mange soverom. Vi har inngått 58 % flere leiekontrakter i juni sammenlignet med i mai.

I midten av juli får studentene vite hvilket studium de kommer inn på, noe som pleier å markere startskuddet for de aller mest hektiske ukene på leiemarkedet, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Stavanger:

I Stavanger kostet en 2-roms i gjennomsnitt 8787,- kroner. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 10%.

For en 3-roms var snittleien 11.196,- kroner, dette er en nedgang på 5,2% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 7,6%.

- For enkeltmåneder kan vi oppleve kraftige svingninger med bakgrunn i hvilke boliger som er leid ut, og derfor er nedgangen på 2-roms leiligheter vesentlig sammenlignet med forrige måned der snittleien var meget høy. Trenden hittil i år sammenlignet med fjoråret viser en positiv trend for både 2-og 3-roms leiligheter og vi opplever generelt høy aktivitet i markedet, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 10.715,- kroner, som er en nedgang på 4,1% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er leieprisen tilsvarende lik.

For en 3-roms var snittleien 13.177,- kroner, dette er en nedgang på 5,8% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 3,9%.

- Juni er en aktiv måned i utleiemarkedet, god etterspørsel selv med mange utleieboliger på markedet, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moen.

Romerike:

I snitt kostet det 10.560,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,2%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 13.277,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 2%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 5,4%.

- Leieprisene på Romerike holder seg stabile. Vi ser at prisene for 2-roms varierer litt fra måned til måned, men holder samme nivå som i fjor.

De fleste boligene blir leid ut relativt raskt, særlig de med god standard og som ligger sentralt i forhold til kommunikasjonsknutepunkt. Generelt har leiemarkedet på Romerike vokst mye de siste årene og jeg forventer at det også fremover vil være attraktivt å investere i en utleiebolig på Romerike. Det er flere av våre kunder som har valgt å trekke seg ut av Oslomarkedet og heller investerer på Romerike da det gir bedre avkastning, sier daglig leder ved Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

 

Asker og Bærum:

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 12.665,- kroner for en 2-roms. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 12,9%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 19,1%.

En 3-roms leilighet kostet i snitt 15.512,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 6,6%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 11%.

- I Asker og Bærum fortsatte den gode trenden fra mai, med generelt god respons og mange leietakere på våre visninger. I tillegg til god respons på de nyere leilighetene, er det høysesong for de større boligene. Det har vært langt større pågang for å leie eneboliger, rekkehus og de større leilighetene enn tidligere i år. Mange leietakere har vært ute i god tid for å få tak i en egnet bolig før ferietid og høsten slår inn. Nå går vi inn i den store feriemåneden, men mange må benytte de neste ukene til boligjakt.. Med en såpass høy aktivitet i leiemarkedet, tilsier all erfaring at det blir et bra trykk i leiemarkedet også utover sommeren og høsten, sier daglig leder ved Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom-Anders Andersen.

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

90866381

Bilder

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Utleiemegleren har ca.12.000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker, Moss, samt fem kontorer i Oslo. Utleiemegleren PRO er en egen avdeling som tilbyr tjenester til eiendomsbesittere som har flere enn 10 utleieboliger. For mer informasjon, se www.utleiemegleren.no

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

Utleiemegleren Drammen - 10 år i byen26.9.2019 08:00:00 CESTPressemelding

Snart 10 år i Drammen Utleiemegleren Drammen åpnet dørene i 2010 og holder til på Torgeir Vraas Plass 4. Etter oppstarten har kontoret vokst med flere ansatte og forvalter i dag en portefølje på over 500 boliger. -Da vi startet opp i Drammen for 9 år siden konsentrerte vi oss om Drammen området og bygget opp en portefølje. I dag er fortsatt de fleste boligene i porteføljen vår fra Drammen, men vi dekker også mange andre områder, som blant annet Lier, Øvre og Nedre Eiker, Kongsberg, Hurum og ikke minst nedover i Vestfold. I Vestfold har vi merket en ekstra stor pågang fra utleiere som har tatt kontakt og vi har i dag mange boliger i dette området, sier daglig leder ved Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen. Drammen – et attraktiv sted å bo Drammen har hatt en betydelig fornying og lagt ned mye ressurser de senere årene som har gjort at byen har blitt et meget attraktivt sted å bo. Gammel bygningsmasse har blitt revet og det har blitt ferdigstilt mange nye prosjekter av boliger, parker, t

Høysesongen for leiemarkedet er over, men det er fortsatt god balanse i markedet, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.26.9.2019 08:00:00 CESTPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9749,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 1,4% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 8,1%. For en 2-roms kostet det i snitt 13.158 kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 1,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,3%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.471,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er dette en nedgang på 0,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,4%. -Vi merker at høsten er i anmarsj. Vi går mot en tid der tilbudet erfaringsmessig vil være større enn etterspørsel og hvor det er leietakers marked. Vi opplever at det er flere som ikke får solgt til ønsket pris og som da velger å leie ut boligen sin. Nå merker vi størst etterspørsel etter 2-roms leiligheter her hos oss, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck. Bergen For en 2-roms kostet det

Utleiemegleren Østfold har hatt en god start siden de åpnet dørene i nyoppussede lokaler på Jeløya14.8.2019 08:00:00 CESTPressemelding

I april åpnet Utleiemegleren et nytt kontor i Moss, og det har vært en god start som har gått over all forventning. Utleiemegleren Østfold har allerede fått inn over 57 oppdrag og opplever stor pågang fra både investorer og de som bare har 1 bolig for utleie. - Det er en del nybygg prosjekter som nå ferdigstilles, blant annet på Glassverket og Støperiet. I tillegg til flere andre spennende prosjekter som har stått ferdig det siste året. Vi ser at mange av boligene er kjøpt av eiendomsinvestorer som har stor tro på Moss og Østfold, sier daglig leder ved Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch-Hansen. Attraktivt område for investorer Området på Rosenvinge er under stor utvikling der prosjekter allerede er ferdigstilt. Ferd Eiendom ser for seg å bygge 800-900 boliger på Skanem-tomta. I tillegg ser også investorer på Tribunen prosjektet. Det skal også bygges veldig mye i Fredrikstad og det spekuleres i at det skal bygges 6773 nye boliger de neste 12 årene der. - Det er stor byggeaktivitet i Øs

Studentbyene bærer preg av høy aktivitet på leiemarkedet i juli, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.8.8.2019 08:00:00 CESTPressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9609,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 1,4% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,6%. For en 2-roms kostet det i snitt 13.000,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 1,2%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,9%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 16.505,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 3,5%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,9%. - Det er bra trykk i leiemarkedet. Færre leiligheter i markedet denne sommeren, sammenlignet med de to siste somrene gjør det tøffere å kapre drømmeleiligheten. Det er flere firmakunder i markedet enn på mange år. Det er få eneboliger til leie i Oslo og omegn i forhold til etterspørselen. Vi forventer en meget hektisk august i leiemarkedet, da det er mange studenter som ikke har skaffet seg en bolig enda, sier daglig lede

Utleiemegleren Østfold har hatt en god start fra dagen de åpnet dørene på Jeløya.12.7.2019 08:00:00 CESTPressemelding

I april åpnet Utleiemegleren et nytt kontor i Moss, og det har vært en god start som har gått over all forventning. Utleiemegleren Østfold har allerede fått inn over 40 oppdrag og opplever stor pågang fra både investorer og de som bare har 1 bolig for utleie. - Det er mange prosjekter som nå ferdigstilles, blant annet på Glassverket og Støperiet. I tillegg til flere andre spennende prosjekter som har stått ferdig det siste året. Vi ser at mange av boligene er kjøpt av eiendomsinvestorer som har stor tro på Moss og Østfold, sier daglig leder ved Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch-Hansen. Attraktivt område for investorer Området på Rosenvinge er under stor utvikling der prosjekter allerede er ferdigstilt. Ferd Eiendom ser for seg å bygge 800-900 boliger på Skanem-tomta. I tillegg ser også investorer på Tribunen prosjektet. Det skal også bygges veldig mye i Fredrikstad og det spekuleres i at det skal bygges 6773 nye boliger de neste 12 årene der. - Det er stor byggeaktivitet i Østfold nå

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom